Στο "κόκκινο" η απόγνωστη για τους "όμηρους" φοιτητές: Δυσβάσταχτα τα έξοδα που τρέχουν

Κάντε κλικ και δείτε τι αναφέρουν στο STAR

Το αδιέξοδο στην παιδεία έχει οδηγήσει φοιτητές και πανεπιστημιακούς σε αρκετές περιπτώσεις σε απόγνωση. Τα δυσβάσταχτα έξοδα τρέχουν για πολλές οικογένειες την ώρα που τα πανεπιστήμια είναι κλειστά.

H Πένυ για παράδειγμα σπουδάζει στην Φιλοσοφική του πανεπιστημίου Αθηνών. Η κατάσταση για εκείνην αλλά και την οικογένεια της έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η ίδια περιμένει να δώσει τα λίγα που χρωστάει για να επιστρέψει στο σπίτι της και να μην επιβαρύνει την οικογένεια της.

Άλλοι φοιτητές αναγκάστηκαν να νοικιάσουν σπίτι. Όπως η Σωτηρία που σπουδάζει στο τμήμα Η��εκτρολόγων Μηχανολόγων, καθώς η αίτηση που έχουν υποβάλλει για την εστία εκκρεμεί να εξεταστεί εξαιτίας των κλειστών πανεπιστημίων.

Σε κάποιες περιπτώσεις τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα ειδικά για πολύτεκνες οικογένειες που σπουδάζουν τα παιδιά σε τρείς ή και περισσότερες πόλεις.

Αγωνία και από τους πανεπιστημιακούς που έχουν φτάσει, όπως σας γράψαμε και νωρίτερα από το star.gr, να κάνουν τις εργασίες τους ακόμα και σε καφετέριες καθώς όπως λένε απεργοί του εμποδίζουν την είσοδο τους στις σχολές.

Στον αέρα είναι και τα ερευνητικά προγράμματα δεκάδες εκατομμύρια χάνονται.

Την ώρα που επικρατεί χάος σε δυο από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά Ιδρύματα σε έναν άλλο έχουμε μια διαφορετική εικόνα με το Οικονομικό πανεπιστήμιο να κερδίζει το βραβείο καινοτομίας για το διεθνές μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών που προσφέρει στους φοιτητές.

Μια απόδειξη ότι υπάρχει και μια άλλη εικόνα στα ελληνικά πανεπιστήμια όταν γίνεται σωστή δουλειά.

Κάντε κλικ και δείτε το ρεπορτάζ του StarΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top