Σας ενδιαφέρει: Μειωμένο εισιτήριο για τους σπουδαστές δημοσίων ΙΕΚ και ΣΕΚ

Ωφελημένοι συνολικά 14.606 φοιτητές

Το υπουργείο Παιδείας κατάφερε να εξασφαλίσει μειωμένο εισιτήριο για τις μετακινήσεις των σπουδαστών που φοιτούν στα δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ).

Μετακινήσεις με μειωμένο εισιτήριο θα μπορούν να κάνουν συνολικά 14.606 σπουδαστές.

Στην Αττική, οι ενδιαφερόμενοι θα προμηθεύονται τα ειδικά εισιτήρια από τον ΟΑΣΑ, στη Θεσσαλονίκη από τον ΟΑΣΘ και στην υπόλοιπη Ελλάδα από τα ΚΤΕΛ κάθε νομού.

Από το υπουργείο Παιδείας τονίζεται ότι «φέτος δίνεται ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στην αναβάθμιση του θεσμού των δημοσίων ΙΕΚ αλλά και του νέου θεσμού των ΣΕΚ».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι με απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού Κώστα Γκιουλέκα δόθηκε λύση στο πρόβλημα με τις υποτροφίες των σπουδαστών των δημόσιων ΙΕΚ.

Ειδικότερα, εξασφαλίστηκαν κονδύλια ύψους 711.750 ευρώ για τις περίπου χίλιες υποτροφίες σπουδαστών που φοίτησαν σε δημόσια ΙΕΚ το 2011 καθώς και για κάποιες που εκκρεμούσαν από το 2010.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top