Προς εκτόνωση το αδιέξοδο στα ΑΕΙ: Ένα βήμα πίσω κάνει το υπ. Παιδείας

Πελεγρίνης: Ο Αρβανιτόπουλος δεσμεύτηκε να μην χάσει κανείς τη δουλειά του

Σημάδια εκτόνωσης φαίνεται να έχει η κρίση, η οποία κρατά κλειστά τα πανεπιστήμια εδώ και 13 εβδομάδες μετά τη συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων παρουσία του πρύτανη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Θ. Πελεγρίνη.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, ο κ. Αρβανιτόπουλος δεσμεύτηκε πως κανένας από τους διοικητικούς υπαλλήλους, που έχουν βγει σε αργία γιατί αρνήθηκαν να απογραφούν, δε θα χάσει τη δουλειά του.

Κύκλοι του υπουργείου Παιδείας σχολιάζαν μετά την συνάντηση με τον Κ.Αρβανιτόπουλο ότι «για το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση διαθεσιμότητα δε σημαίνει απολύσεις. Γι' αυτό ανακοινώσαμε το πρόγραμμα επανατοποθέτησης των 650 σε ιδρύματα που έχουν κενά. Είθε να δημιουργηθούν οι συνθήκες, για προγράμματα κινητικότητας από τα ιδρύματα ή άλλους φορείς του Δημοσίου, που θα απορροφήσουν το σύνολο όσων είναι ��ε διαθεσιμότητα» πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Οι διοικητικοί συνεδριάζουν εκ νέου την Πέμπτη για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top