Ρόδος: Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών

Θλίψη, οργή και απογοήτευση τα κυριάρχα συναισθήματα

Ρόδος: Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών
Θλίψη, οργή και απογοήτευση. Αυτά είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα που άφησε πίσω της η καταστροφή που σάρωσε τη Ρόδο λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν.

Οι μεγάλες ζημιές εντοπίζονται σε σπίτια, σε καταστήματα και επιχειρήσεις στην περιοχή από Ιξιά Παστίδα Κρεμαστή και Ιαλυσό και βέβαια σε περισσότερα από 150 αυτοκίνητα τα οποία κατατράφηκαν ολοσχερώς ή υπέστησαν σοβαρότατες βλάβες.
Οι κάτοικοι του νησιού μας, πάντως που υπέστησαν τις ζημιές εξαιτίας της κακοκαιρίας, αξιώνουν να προχωρήσουν χωρίς καμία απολύτως χρονοτριβή οι απαιτούμενες διαδικασίες για να εισπράξουν ότι δικαιούνται.

Σε ό,τι αφορά τις υλικές ζημιές, εκείνοι που θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που η κακοκαιρία διέλυσε, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία, δεν είχε ασφαλισμένα τα αυτοκίνητα αυτά για το ενδεχόμενο καταστροφής ή ζημιών από τα καιρικά φαινόμενα.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΑΝ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΖΗΜΙΩΝ
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συγκρότησε επιτροπές καταγραφής ζημιών σε κτίρια και βιομηχανικές, βιοτεχνικές μονάδες, εμπορικά καταστήματα αγροτικές εκμεταλλεύσεις και επιχειρήσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και φορείς.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε καλούνται όσοι έχουν υποστεί ζημιές, να καταθέτουν αίτηση στις κατά τόπους Τοπικές Κοινότητες, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολίτη (ΚΕΠ) και οι επιχειρηματίες στο Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου (ΕΒΕΔ), ώστε να δηλώσουν τα παρακάτω στοιχεία:
- Επωνυμία επιχείρησης
- Διεύθυνση άσκησης δραστηριότητας της επιχείρησης,
- ΑΦΜ/ ΔΟΥ
- Στοιχεία επικοινωνίας της επιχείρησης
- Δημοτικό Διαμέρισμα
- Το είδος ζημιάς συνολικά και αναλυτικά, προκειμένου να ενημερωθούν οι αρμόδιες επιτροπές και ��α προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες.

Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ
Τρεις επιτροπές συγκρότησε ο Δήμος της Ρόδου για την καταγραφή των ζημιών που έγιναν από την κακοκαιρία στο νησί. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top