Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Κατηγορούν τον Άδωνι Γεωργιάδη για αδιαλλαξία

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις  τους  οι γιατροί του  ΕΟΠΥΥ

Κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ) - ΕΟΠΥΥ, η οποία παράλληλα αρνείται να προσέλθει στο προγραμματισμένο για σήμερα ραντεβού με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, κατηγορώντας τον για αδιαλλαξία.

Συγκεκριμένα, ενώ η Ομοσπονδία είχε προαναγγείλει απεργίες έως και την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, προκήρυξε νέες 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα έως και τις 3 Δεκεμβρίου. Ως εκ τούτου, τα πολυϊατρεία του Οργανισμού (πρώην ΙΚΑ) θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, όπου θα αντιμετωπίζονται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.

«Δεν είχε κανένα ουσιαστικό νόημα η πρόσκληση διαλόγου του υπουργού μετά την ξεκάθαρη τοποθέτησή του που οδηγεί στη διάλυση των δημόσιων πολυϊατρείων» σημειώνουν οι γιατροί, προσθέτοντας ότι δεν είναι διατεθειμένοι να μετέχουν σε προσχηματικές συνομιλίες με προφασισμένες ενέργειες εις βάρος του κλάδου.

«Οι γιατροί που στήριξαν και στηρίζουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη επί δεκαετίες, δηλώνουμε ότι θα αγωνισθούμε για να αποτραπεί η μεθοδευμένη προσπάθεια εκποίησης της δημόσιας πρωτοβάθμιας υγείας, που συστηματικά επιχειρείται από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου υγείας» τονίζεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, στη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές την Παρασκευή, το Υπουργείο Υγείας επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να προβεί σε απολύσεις χιλιάδων γιατρών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top