Τιμήθηκε με αργυρό βραβείο το ΤΕΙ Κρήτης!!!!

Βραβεύτηκε η προσπάθειά του για μία ποιοτικότερη διδασκαλία

Η προσπάθεια του ΤΕΙ Κρήτης για μία ποιοτικότερη διδασκαλία τόσο για τους φοιτητές του όσο και για τους καθηγητές στο εξωτερικό έφερε το αργυρό βραβείο.

Το χρυσό έπαθλο έλαβε το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών JAMK στο Jyväskylä της Φινλανδίας, όπου κάθε χρόνο το 70% του προσωπικού λαμβάνει μέρος σε κατάρτιση Erasmus στο εξωτερικό, ενώ το χάλκινο έπαθλο απονεμήθηκε στο Πολυτεχνείο της Βαλένθια της Ισπανίας (Universitat Politècnica).

Τα τρία αυτά τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα που ανακηρύχθηκαν νικητές των ευρωπαϊκών βραβείων Erasmus 2013, λαμβάνουν χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος Erasmus.

Η επίτροπος, αρμόδια για θέματα Εκπαίδευσης και Πολιτισμού, Ανδρούλλα Βασιλείου, συνεχάρη τους εκπροσώπους των ιδρυμάτων που κέρδισαν τα βραβεία, τονίζοντας ότι κατέδειξαν την αξία του Erasmus από την άποψη των ευκαιριών που προσφέρει για διδασκαλία και επιμόρφωση στο εξωτερικό, καθώς η πείρα που αποκόμισε το πανεπιστημιακό προσωπικό από την εργασία του σε διαφορετικό, διεθνές περιβάλλον προσφέρει τεράστιο όφελος, τόσο στους φοιτητές του ιδρύματος υποδοχής, όσο και στους φοιτητές του ιδρύματος αποστολής.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε και τα 4.500 τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα που διαθέτουν πανεπιστημιακό χάρτη Erasmus να αναδείξουν ιστορίες επιτυχίας που έχουν να κάνουν με την κινητικότητα του προσωπικού και με βραχύχρονα εντατικά προγράμματα, όπως τα διεθνή θερινά σχολεία. Ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες συμπεριέλαβαν στον τελικό κατάλογο τα 20 καλύτερα παραδείγματα, από τα οποία επιλέχθηκαν τα τρία ιδρύματα που βραβεύτηκαν.

Πέρα από τις υποτροφίες που χορηγήθηκαν σε φοιτητές για σπουδές ή κατάρτιση στο εξωτερικό, το Erasmus, χρηματοδότησε περισσότερες από 300.000 ανταλλαγές προσωπικού για διδασκαλία και επιμόρφωση και περισσότερα από 3.200 εντατικά προγράμματα από το 1997. Συνολικά, αυτές οι δραστηριότητες αντιπροσωπεύουν περίπου το 9% του προϋπολογισμού του Erasmus.

Τέλος, σημειώνεται ότι το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης έχει περισσότερους από 15.000 φοιτητές, που παρακολουθούν μαθήματα σε έξι διαφορετικές πόλεις της Κρήτης. Από το 2005, τα 22 εντατικά προγράμματα του τεχνολογικού ιδρύματος διαμόρφωσαν τη βάση για τη διεθνοποίηση, συνάπτοντας δεσμούς με την τοπική βιομηχανία, καθώς και με ηγετικά, σε παγκόσμιο επίπεδο, ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το Imperial College του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, τα προγράμματα σπουδών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης να αποκτήσουν διεθνή διάσταση και να γνωρίσουν το έργο του πανεπιστημιακοί από όλη την Ευρώπη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top