Παραμένει το αδιέξοδο στα ΑΕΙ: Συλλαλητήριο διοικητικών και φοιτητών στα Προπύλαια

Εντείνονται οι κινητοποιήσεις-Κλειστά τα πανεπιστήμια μέχρι την Παρασκευή

Στους δρόμους κατέβηκαν οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙαλλά και φοιτητικοί σύλλογοι οι οποίοι πραγματοποιούν αυτήν την ώρα συλλαλητήριο κατά της διαθεσιμότητας.

H πανεπιστημιακή κοινότητα παραμένει σε αναβρασμό καθώς μέχρι στιγμής δεν διαφαίνεται λύση στο αδιέξοδο, καθώς τόσο οι απεργοί όσο και το υπουργείο Παιδείας παραμένουν ανυποχώρητοι με αποτέλεσμα η κόντρα τους να βρίσκεται στα άκρα.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο προχωρούν σε 48ωρη απεργία σήμερα, Πέμπτη, και αύριο, Παρασκευή, οπότε και θα συνεδριάσουν για να εισηγηθούν στην Ομοσπονδία τους νέα 48ωρη απεργία για την ερχόμενη εβδομάδα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος επιμένει ότι κάποιοι επιθυμούν τη μετατροπή του χώρου της Παιδείας σε πεδίο πολιτική αποσταθεροποίησης.


Εντωμεταξύ, σε ψήφισμά του το ΔΣ της ΟΛΜΕ, στηρίζει τον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων απαιτώντας «να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη εναντίον τους και κάθε παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής τους δράσης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top