Στην Ελλάδα του 2013 χιλιάδες μαθητές τρώνε από συσσίτια!

Συγκλονιστικές είναι οι εξομολογήσεις γονέων και δασκάλων

Συγκλονίζει το γεγονός ότι στην Ελλάδα του 2013 χιλιάδες μαθητές δημοτικού και γυμνασίου τρώνε στα συσσίτια καθώς οι οικογένειές τους αδυνατούν λόγω της κρίσης, να τους προσφέρουν τα βασικά. Συγκλονιστικές είναι οι εξομολογήσεις γονέων και δασκάλων για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένας 7χρονος μαθητής που πηγαίνει κάθε πρωί με λαχτάρα στο σχολείο, γιατί εκεί βρίσκει φαγητό!!! Τα λόγια του σημάδεψαν τη δασκάλα του..

Σήμερα όσο κι αν αυτό σοκάρει υπάρχουν παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο νηστικά και περιμένουν να χτυπήσει το κουδούνι του πρώτου διαλλείματος. Τότε τους μοιράζουν ένα γεύμα από πρόγραμμα σίτισης..

«Μονογονεική οικογένεια δεν έχει δυο ευρώ να πάρει ψωμί..έχει δυο π��ιδιά, δίχως δουλειά η μητέρα.» λέει η διευθύντρια σχολείου.

Ένα 10χρονο αγόρι που άρπαξε από τα χέρια συμμαθήτριάς του ένα τοστ, γιατί δεν είχε να φάει δεν αποτελεί εξαίρεση. «Παιδιά λιποθυμούν από την πείνα « εξομολογείται μητέρα από τον Αγ. Παντελεήμονα. Στο δημοτικό της κόρης της καθημερινά μοιράζεται φαγητό σε παιδιά που πηγαίνουν νηστικά.

«Λιποθυμούν καθημερινά παιδιά και αυτά ήταν από την ασιτία. Έχω μάθει από δικούς μου ανθρώπους όπως στην Καλλιθέα, τον Ταύρο, υπάρχουν καθημερινά κρούσματα στο προαύλιο.»

1 στα 3 παιδιά που συμμετέχουν σε συσσίτια σχολείων είναι αντιμέτωπα με τον εφιάλτη της πείνας. Συγκλονιστική είναι η εξομολόγηση μητέρας τριών παιδιών από τη Βέροια..

«Υπάρχουν στιγμές που δεν έχ��υν να φάνε. Δε θα ξεχάσω την πρώτη ημέρα που μοιράστηκε το συσσίτιο πως πήραν το φαγητό και καθόντουσαν σε ένα παγκάκι για να φάνε και το γάλα τους να πιούνε, με ευχαρίστηση το έκαναν. Δε θα ξεχάσω το βλέμμα ενός κοριτσιού, τα μάτια του πως κοιτούσε εκείνη τη στιγμή.»

Είναι παιδιά μέσης ελληνικής οικογένειας, σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου πρόληψης και του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που χρηματοδοτεί πρόγραμμα σίτισης σε δημοτικά και γυμνάσια..

Εντωμεταξύ, ο αριθμός των νοικοκυριών που πλήττονται από την κρίση, αυξάνονται κάθε χρόνο. Τη φετινή σχολική χρονιά το πρόγραμμα σίτισης θα υποστηρίξει 50,000 μαθητές από 370 σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top