Ξεκινούν στοχευμένοι έλεγχοι στο Δημόσιο από κλιμάκιο του Ελεγκτικου Συνεδρίου

Μέσα στο επόμενο εξάμηνο

Στοχευμένους ελέγχους σε φορείς του δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως και των ΟΤΑ, θα πραγματο��οιήσουν κλιμάκια του Ελεγκτικού Συνεδρίου μέσα στο επόμενο εξάμηνο μετά από σχετική απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου.

Οι φορείς που θα ελεγχθούν καθορίζονται από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού συνεδρίου. Επισημαίνεται ότι υποχρεωτικά οι φορείς του Δημοσίου τομέα υποχρεωτικά πρέπει να ελέγχονται τουλάχιστον μια φορά την τετραετία. Για το σκοπό αυτό συγκροτήθηκε ειδική ομάδα εργασίας στο Ελεγκτικό Συνέδριο η οποία επέλεξε αρχικά 12 φορείς, οι οποίοι και προτάθηκαν στην Ολομέλεια. Οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου από τους 12 φορείς που προτάθηκαν, τελικά επέλεξαν να πραγματοποιήσουν ελέγχους σε τέσσερεις φορείς στην Αθήνα και δύο στην Θεσσαλονίκη.

Οι φορείς που επελέγησαν είναι ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΔΟΥ Αττικής, ΟΑΕΔ, ΕΛΓΑ, Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη και Δήμοι Θεσσαλονίκης. Οι έξι αυτοί φορείς μέσα στο επόμενο διάστημα θα δεχθούν την επίσκεψη 4μελούς ελεγκτικής ομάδας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία θα «ξεσκονίσει» όλα χρηματικά εντάλματα πληρωμών και εισπράξεων, τις συμβάσεις προμηθειών και έργων, τις αποδοχές, επιδόματα, υπερωρίες, κ.λπ. παροχές που χορηγήθηκαν στο προσωπικό των ελεγχόμενων φορέων και σε εξωτερικούς συνεργάτες.

Αναλυτικότερα, θα διενεργηθεί χρηματοοιοκονομικός έλεγχος και έλεγχος επί των εσόδων από εισφορές στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, χρηματοοικονομικός έλεγχος και έλεγχος συμμόρφωσης επί των διαδικασιών καταβολής αποζημιώσεων σε αγρότες από τον ΕΛΓΑ, έλεγχος επί των εξόδων (χορήγηση επιδομάτων - προγράμματα κατάρτισης) στον ΟΑΕΔ, έλεγχος επάρκειας του συστήματος βεβαίωσης και είσπραξης των εσόδων από τις Δ.Ο.Υ., συγκριτικός χρηματοοικονομικός έλεγχος επί κατηγοριών εξόδων (εκτέλεση συμβάσεων μελετών - καυσίμων) σε ΟΤΑ Α' βαθμού και χρηματοοικονομικός έλεγχος επί των εσόδων ενός νοσοκομείου στην συμπρωτεύουσα και οικείου Κέντρου Υγείας.

Σειρά να ελεγχθούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο το μεθεπόμενο εξάμηνο, σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, έχουν η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ A.E.), το υπουργείο Παιδείας, ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, το ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης και η εταιρεία ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε. (Σταθερές Συγκοινωνίες).​

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top