Εθνικό σχέδιο για κοινωνική επιχειρηματικότητα

Οι επι��ειρήσεις θα αναλαμβάνουν δράσεις προς όφελος της κοινωνίας

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ευσταθίου

Συνέδριο με θέμα «Εταιρική κοινωνική Ευθύνη» πραγματοποιήθηκε από το Ελληνοαμερικάνικο Επιμελητήριο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Στέφανος Κομνηνός, εξήγγειλε ένα εθνικό σχέδιο δράσης με ορίζοντα το 2020 βάσει του οποίου οι επιχειρήσεις θα αναλαμβάνουν δράσεις προς όφελος της κοινωνίας. Επίσης θα συνταχθεί ένα μητρώο επιχειρηματικότητας στο οποίο θα αναγράφονται οι εταιρίες οι οποίες έχουν έντονη κοινωνική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τον κ. Κομνηνό δύο είναι οι βασικές –μεταξύ άλλων- αιτίες που οδήγησαν που οδήγησαν την Ελλάδα στην κρίση.

Πρώτον, το γεγονός ότι δεν ισχύει το αυτονόητο, να εφαρμόζουμε το νόμο δηλαδή. Δεύτερον, ορισμένες εταιρίες στην Ελλάδα σκέφτονται βραχυπρόθεσμα με αποτέλεσμα να καταστρέφεται η οικονομία, ολόκληροι επιχειρηματικοί κ��άδοι και η αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.

Από την πλευρά του ο Κώστας Μπακούρης, πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας, υποστήριξε πως μόνο η ιδιωτική οικονομία μπορεί να πετύχει παραγωγή πλούτου σε συνθήκες κοινωνικής κρίσης και τόνισε πως η ανάληψη κοινωνικής δράσης θα συμβάλει στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Όπως δήλωσε ο κ. Μπακούρης με βάση τα στοιχεία της Διεθνούς Διαφάνειας παγκοσμίως προκύπτει ότι οι πιο ανταγωνιστικές χώρες είναι αυτές που είναι και λιγότερο διεφθαρμένες.

Ο κ. Μπακούρης ζήτησε επίσης να υπάρξουν κίνητρα για δημοσιοποίηση κρουσμάτων διαφθοράς σε κάθε εταιρία με ταυτόχρονη προστασία του καταγγέλλοντος.

O πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας υποστήριξε μάλιστα στο Star ότι για να αντιμετωπιστεί η διαφθορά στους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς πρέπει οι συναλλαγές να γίνονται ηλεκτρονικά και να πάψει να υπάρχει απευθείας επαφή φορολογουμένων με τους εφοριακούς όσο αυτό είναι εφικτό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top