Οργή της οικογένειας Φύσσα για την αφίσα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ: "Δεν τους ανήκει ο Παύλος"

"Δεν άνηκε σε κανένα κόμμα και σε καμία παράταξη"

Οργή της οικογένειας Φύσσα για την αφίσα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ: "Δεν τους ανήκει ο Παύλος"

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια της οικογένειας του Παύλου Φύσσα για την αφίσα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ που χρησιμοποιεί τη φωτογραφία του αδικοχαμένου 34χρονου ράπερ για την 40η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Στην αφίσα υπάρχουν τα λόγια του Ανδρέα Παπανδρέου "Η Δημοκρατία, η Ελευθερία, η Εθνική Υπερηφάνεια δεν είναι ποτέ δώρο. Είναι απόκτημα και αποκτάται με αγώνα κάθε μέρα. Είναι θέμα μόνιμου Αγώνα" και οι φωτογραφίες του Γρηγόρη Λαμπράκη, του Σωτήρη Πέτρουλα, του Νίκου Τεμπονέρα και του Παύλου Φύσσα, ενώ κυριαρχεί το σύνθημα "Σήμερα πεθαίνει ο φασισμός", αλλά και το μήνυμα της πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ κατά του νεοναζισμού και της ρατσιστικής κοινωνικής βίας.

neolaiapasok.jpg

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, Γιώργος Μαραγκός, «η αφίσα προκάλεσε έκπληξη, οργή και αγανάκτηση στην οικογένεια. Δεν τους ανήκει ο Φύσσας για να τον βάζουν στις κομματικές τους αφίσες».

«Ο Παύλος ήταν βαθιά αντιμνημονιακός, με βαθιές αριστερές ιδέες και πεποιθήσεις, πλήν όμως δεν άνηκε σε κανένα κόμμα και σε καμία παράταξη. Καπηλεύθηκαν το θάνατό του. Καταδικάζουμε πολιτικά την ενέργεια αυτή και τους παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού» κατέληξε ο δικηγόρος.

Η απάντηση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ στην οικογένεια Φύσσα:

"Για εμάς ο Παύλος Φύσσας έγινε σύμβολο με τη ζωή του, τα τραγούδια του, την υπερηφάνειά του. Μια μέρα μετά τη δολοφονία του, οι δρόμοι και οι πλατείες σείονταν ξανά: «Ο Παύλος ζει, κάτω οι ναζί».

Αυτός ο Παύλος, που με το αίμα του ένωσε ξανά όλους τους Έλληνες απέναντι στο νεοναζισμό είναι ο Πέτρουλας της δικής μας γενιάς. Γι’ αυτό και η παρουσία του στην αφίσα μας, δίπλα στο Λαμπράκη, τον Πέτρουλα, τον Τεμπονέρα. Για να τιμήσουμε και όχι να οικειοποιηθούμε, για να θυμόμαστε και όχι να ξεχάσουμε, για να δείξουμε σε όλους ότι ο Φύσσας έφυγε από χέρι φασίστα, όπως ο Λαμπράκης, ο Πέτρουλας και ο Τεμπονέρας." γράφει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top