Η... οδύσσεια ενός 34χρονου: Από το Φισκάρδο έως τη Βενετία με...καγιάκ σε 30 ημέρες

Έκανε το όνειρό του πραγματικότητα- Δείτε πως τα κατάφερε

Η... οδύσσεια ενός 34χρονου: Από το Φισκάρδο έως τη Βενετία με...καγιάκ σε 30 ημέρες

Έβαλε στοίχημα με τον εαυτό του και τα κατάφερε! Με μόλις 3 χρόνια στο άθλημα, ο 34χρονος Γιώργος Ποταμιάνος από την Κεφαλονιά κατάφερε να διανύσει ολομόναχος μία θαλάσσια διαδρομή γύρω στα 700 ναυτικά μίλια, κάπου 1.300 χιλιόμετρα με το καγιάκ του μέσα σε 30 μέρες.

Ο 34χρονος πήγε από την Κεφαλονιά έως την Αλβανία και το Μαυροβούνιο, και από εκεί στην Κροατία και στην Ιταλία- στη Βενετία.

potamianos3.jpg
Όλο αυτό το διάστημα κωπηλατούσε γύρω στις 8 ώρες καθημερινά. Από τις 7.30 το πρωί έως τη δύση του ηλίου, με δυο-τρεις ημίωρες ανάπαυλες.

Μαζί του είχε και τα απαραίτητα για έναν τέτοιο διάπλου όργανα: πυξίδα, χάρτη, διπαράλληλο (δύο ενωμένους χάρακες για να βρίσκει τη σωστή κατεύθυνση) και κουμπάσο (σαν διαβήτη ώστε να μετρά τις αποστάσεις).

Έπρεπε να τα συμβουλεύεται, να μετρά μοίρες και μίλια για να μη χαθεί στη μέση του πουθενά. Να μην ξεμείνει και από φαγητό, αλλά να μπορεί να βγαίνει και στη στεριά, να αγοράζει ενεργειακές μπάρες, ψωμί, νερό. Να βρίσκει μέρη και να απλώνει τον υπνόσακό του, σε παραλίες κάτω από γέφυρες υπό βροχή ή και σε κλειστές καντίνες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top