Απολύθηκε μετά από 8 χρόνια και με τα χρήματα της αποζημίωσης έκανε τον γύρο του κόσμου!

Πήγε σε 35 χώρες-Το ταξίδι του κράτησε 365 μέρες

Απολύθηκε μετά από 8 χρόνια και με τα χρήματα της αποζημίωσης έκανε τον γύρο του κόσμου!

​Ένα μήνυμα αισιοδοξίας στέλνει ο 36χρονος Νίκος Μαυρικάκης, ο οποίος απολύθηκε μετά από 8 χρόνια εργασίας σε εταιρεία της Αθήνας και με τα χρήματα της αποζημίωσης έκανε τον γύρο του κόσμου!

Ο Νίκος εργαζόταν ως προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών και είναι από το Λασίθι.

«Απολύθηκα τον Ιανουάριο του 2012 από την εταιρεία στην Αθήνα όπου εργαζόμουν για οχτώ χρόνια. Οι περικοπές που γίνονταν, λόγω της οικονομικής κρίσης, έπιασαν κι εμένα», είπε!

Χωρίς να αποκαλύψει το ποσό της αποζημίωσης που έλαβε, αποφάσισε με τα χρήματα αυτά να κάνει ένα μακρινό ταξίδι, μέχρι την Ινδία, όπου και έμεινε δυόμισι μήνες.

Μπορεί από την Ινδία να έμεινε μαγεμένος ωστόσο ο 36χρονος δεν έμεινε μόνο εκεί. Ήθελε να δει κι άλλα μέρη, να επισκεφθεί κι άλλες χώρες, να γνωρίσει διαφορετικούς πολιτισμούς, ήθη, έθιμα, παραδόσεις.

Έτσι, επισκέφτηκε 35 χώρες σε διάστημα 15 μηνών και τριών εβδομάδων και επέστρεψε στο Ηράκλειο για το γάμο ενός πολύ καλού του φίλου.

Η αναχώρηση από την Αθήνα για την Ινδία έγινε στις 25 Φεβρουαρίου του 2012.

Μετά την Ινδία, επόμενος σταθμός του ήταν η Μαλαισία, όπου παρέμεινε οχτώ ημέρες. Ακολούθησε το Λάος, στη συνέχεια με λεωφορεία και τρένα πήγε στο Βιετνάμ, από εκεί στην Καμπότζη, μετά στην Ταϊλάνδη. Από την Ταϊλάνδη πέταξε για την Ινδονησία, τη Σιγκαπούρη και αφού έμεινε αρκετές ημέρες εκεί, αποφάσισε να επισκεφθεί και την Αυστραλία.

Το ταξίδι του συνεχίστηκε φυσικά με επόμενο προορισμό τη Νέα Ζηλανδία κι από εκεί ταξίδεψε στην Αμερική και συγκεκριμένα στη Χαβάη.

Από τη Χαβάη πέταξε για το Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες και μετά σειρά είχε η Λατινική Αμερική και το Περού. Οδικώς κατευθύνθηκε για τη Βολιβία, μετά τη Χιλή, την Αργεντινή, την Ουρουγουάη και επέστρεψε και πάλι πίσω Αργεντινή.

Η Παραγουάη ήταν η επόμενη χώρα και ο τελευταίος σταθμός του στην αμερικανική ήπειρο ήταν η Βραζιλία. Από τη χώρα της σάμπας πέταξε για Ευρώπη και συγκεκριμένα για τη Γερμανία. Από εκεί ταξίδεψε για τη Ρήγα της Λετονίας, επέστρεψε στη Γερμανία και μετά πίσω στην Αθήνα.

Το ταξίδι αυτό διήρκεσε ακριβώς 365 ημέρες, αφού η αναχώρηση έγινε στις 25/2/2012 και η επιστροφή του στα πάτρια εδάφη στις 24/2/2013!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top