Ο Μαραθώνας ανάμεσα στους 19 καλύτερους τουριστικούς προορισμούς από την Κομισιόν

Προσβάσιμος για ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες

 Ο Μαραθώνας ανάμεσα στους 19 καλύτερους τουριστικούς προορισμούς από την Κομισιόν

O Μαραθώνας βραβεύτηκε τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες ως ένας από τους 19 καλύτερους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη, προσβάσιμους για τους ηλικιωμένους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, στο πλαίσιο του διαγωνισμού EDEN (Eυρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας).

«Αυτός ο ηλιόλουστος προορισμός είναι φιλόξενος για όλους τους επισκέπτες, προσφέροντας αμέτρητες ευκαιρίες για εξερεύνηση τόσο για ηλικιωμένα άτομα όσο και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Το Εθνικό Πάρκο Σχινιά διαθέτει πολυάριθμα μονοπάτια με ειδική σήμανση, κατάλληλα για αναπηρικά καροτσάκια, ένα πολυγλωσσικό σύστημα ακουστικής ξενάγησης, καθώς και ένα παρατηρητήριο με πανοραμική θέα των περιοχών, κατάλληλο για τη διέλευση αναπηρικής καρέκλας. Τα περισσότερα αρχαιολογικά και πολιτιστικά μνημεία της περιοχής είναι επίσης προσβάσιμα σε αναπηρικές καρέκλες, ενώ η παραλία της Νέας Μάκρης είναι εξοπλισμένη με ένα ειδικό κάθισμα, το οποίο με τη βοήθεια της ηλιακής ενέργειας, βοηθά τα άτομα με ειδικές ανάγκες να φτάσουν μέχρι τη θάλασσα», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι δεκαεννέα τουριστικοί προορισμοί που βραβεύθηκαν στις Βρυξέλλες προσφέρουν προσιτά χαρακτηριστικά και εξοπλισμό, όπως ειδικά προσαρμοσμένα μονοπάτια για αναπηρικές καρέκλες, καθώς και πρόσβαση στις παραλίες και τα βουνά. «Αυτά τα είδη των υπηρεσιών και τα χαρακτηριστικά κάνουν τις διακοπές πιο ευχάριστες για τους ανθρώπους με διαφορετικές ειδικές ανάγκες -μειωμένη κινητικότητα, προβλήματα όρασης ή μαθησιακές δυσκολίες- αλλά και για τους ηλικιωμένους ή για τις οικογένειες με παιδιά», αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στη σχετική ανακοίνωση

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top