Για γέλια και για κλάματα: Κάλεσαν 65χρονο να υπηρετήσει την… θητεία του!

«Δεν πίστευα στα μάτια μου.Τα έχασα.Νόμιζα ότι κάποιος μου κάνει πλάκα»

​Με ανοιχτό το στόμα έμεινε ένας 65χρονος Βολιώτης που την Παρασκευή το μεσημέρι παρέλαβε ταχυδρομικώς μία ειδοποίηση από την Εισαγγελία Στρατοδικείων Θεσσαλονίκης!

Τον είχαν καταχωρημένο στους ανυπότακτους και ούτε λίγο ούτε πολύ του ζήτησαν να παρουσιαστεί για να υπηρετήσει τη θητεία του διότι διαφορετικά κινδυνεύει με κυρώσεις!

Αρχικά νόμιζε ότι κάποιος του έκανε φάρσα, γρήγορα όμως συνειδητοποίησε ότι επρόκειτο για επίσημο έγγραφο των υπηρεσιών του στρατού.

Σύμφωνα με αυτό λοιπόν το έγγραφο, ο ίδιος κρίθηκε από το Δικαστήριο που συγκροτήθηκε στο Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης, ανυπότακτος, αφού κρίθηκε ένοχος ως κατηγορούμενος ανυποταξίας και μάλιστα σε καιρό γενικής επιστράτευσης, και έπρεπε να παρουσιαστεί επειγόντως σε Μονάδα για να υπηρετήσει τη θητεία του.

«Δεν πίστευα στα μάτια μου με αυτά που διάβαζα. Αρχικά τα έχασα νομίζοντας ότι κάποιος μου κάνει πλάκα. Όταν κατάλαβα ότι επρόκειτο για επίσημο έγγραφο άρχισα πλέον να ψάχνομαι, αναζητώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες για να διορθώσουν το μέγα λάθος», επισήμανε, παρατηρώντας παράλληλα το χάος που επικρατεί σε ορισμένες υπηρεσίες με αποτέλεσμα να αποστέλλονται έγγραφα και μάλιστα τέτοιου περιεχομένου οπουδήποτε.

Βέβαια στην περίπτωσή του «το λάθος» εντοπίστηκε γρήγορα, αφού όπως αποκαλύφτηκε η συγκεκριμένη έγγραφη ειδοποίηση απευθύνονταν σε άνδρα με το ίδιο επίθετο αλλά διαφορετικό μητρώνυμο.

«Ευτυχώς που με μία δεύτερη ματιά και συνομιλώντας με τις αρμόδιες υπηρεσίες διαπιστώθηκε το λάθος και έτσι δεν χρειάστηκε μεγαλύτερο ψάξιμο για να αναζητηθεί η πραγματική αλήθεια», λέει ο παρ’ ολίγον κληθείς εκ νέου να υπηρετήσει τη θητεία του, ο οποίος παρεμπιπτόντως υπηρέτησε κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα τη θητεία του την περίοδο της Χούντας στην Ελλάδα και απολύθηκε με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού.

Όσο για τους υπαλλήλους της Στρατολογίας στη Λάρισα, αυτοί ενημέρωσαν τον ανυποψίαστο 65χρονο ότι το λάθος θα διορθωθεί και τον καθησύχασαν ότι δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top