Μήνυμα αλληλεγγύης και φιλίας στην Ελλάδα

Στην Αθήνα η κυρία Ζαν πρώην κυβερνήτης και διοικητής του Καναδά

Η κυρία Μικαέλ Ζαν πρώην κυβερνήτης και διοικητής του Καναδά επισκέφτηκε τη χώρα μας και έδωσε διάλεξη στο Μέγαρο Μουσικής που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την πρεσβεία του Καναδά στην Αθήνα. Η κυρία Ζαν μετανάστης από την Αϊτή υπήρξε η πρώτη κυβερνήτης του Καναδά που δεν καταγόταν από την ίδια τη χώρα αλλά από την Καραϊβική. Κατά τη διάλεξη της που είχε θέμα "πολυτισμικότητα, πολιτισμικός διάλογος και κοινωνική αλλαγή, αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο παράδειγμα της Ελλάδας και στον αγώνα της να βγει από την κρίση.

«Η Ελλάδα πρέπει να γίνει το παράδειγμα ώστε να λέμε "δείτε πως κατάφερε η Ελλάδα να βγει από την κρίση» ανέφερε η κυρία Ζαν.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ Ελλάδας και Καναδά.

«Είναι σημαντικό να ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνοι. Η μεγαλύτερη ευχή μου είναι να σας πω ότι δεν είστε μόνοι στη γιγαντιαία πρόκληση ό��ι είμαστε όλοι μαζί και αλληλέγγυοι.» πρόσθεσε η κυρία Ζαν.

Την εκδήλωση παρακολούθησε η σύζυγος του πρόεδρου της δημοκρατίας κυρία Μαίη Παπούλια ,ο πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα Ρόμπερτ Πεκ με τη σύζυγο του Μαρία, η πρέσβης Καλής Θελήσεως της Ουνέσκο κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη και πολλοί εκπρόσωποι των γραμμάτων και των τεχνών. Την κυρία Ζαν προλόγισε ο πρόεδρος του Μεγάρου Ιωάννης Μάνος.

Στην ομιλία της η κυρία Ζαν, εξήρε το ελληνικό φιλότιμο που και σε αυτή τη χρονική στιγμή μπορεί να δώσει το έναυσμα για ένα νέο ξεκίνημα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Αθήνα η κυρία Ζαν είχε σημαντικές επαφές και επισκέφτηκε τα παιδιά της ογκολογικής μονάδας Παίδων Μαριάννα Βαρδινογιάννη Ελπίδα όπου την υποδέχθηκε η κυρία Βαρδινογιάν��η με την οποία συνεργάζονται στενά στα πλαίσια της κοινής τους δράσης στην Ουνέσκο.

«Είμαι χαρούμενη και συγκινημένη που μετά την τελευταία μας συνάντηση τον Ιούνιο στην Ουνεσκο σας υποδέχομαι στο νοσοκομείο σαν μια ξεχωριστή φίλη της Ελπίδας, σαν σημαντική φίλη της Ελλάδας και ξεχωριστή φίλη δική μου.» σημείωσε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

«Καθώς μιλήσατε γι αυτό το μεγάλο επίτευγμα είδα ότι είναι μέρος της ζωής σας. Αληθινά νοιάζεστε και το να νοιάζεται κανείς είναι ότι πιο ουσιώδες και η μεγαλύτερη δύναμη που μπορεί να βρει κανείς στον άνθρωπο» τόνισε η κυρία Ζαν.

Η κυρία Ζαν τοποθέτησε το δικό της αστέρι στον τοίχο των αστεριών ως ανάμνηση της επίσκεψης της στο νοσοκομείο και μίλησε για τη συνεργασία του ογκολογικού νοσοκομείου με το Sick Kid' s Hospital του Καναδά αλλά και την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των επιστημονικών ομάδων των δυο νοσοκομείων.

«Αυτή η ομάδα έχει να προσφέρει αλλά και να μάθει από την εμπειρία μας. Έτσι είμαστε!» δήλωσε η Μικαέλ Ζαν.

«Θέλω αρχικά να ευχαριστήσω την κυρία Βαρδινογιάννη για το υπέροχο καλωσόρισμα και την κυρία Μικαελ Ζαν που είναι εδώ και βοηθάει πάρα πολύ με τον ενθουσιασμό και το πάθος της» είπε ο Ρομπερ�� Πεκ.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top