Carpooling: Η νέα μόδα που δημιούργησε η κρίση!

«Άλλος για το αμάξι μου;»

Carpooling: Η νέα μόδα που δημιούργησε η κρίση!

«Γυναίκα και αυτοκίνητο δεν δανείζονται». Στην Ιταλία πάντως το δεύτερο... δανείζεται. Διότι στη γειτονική χώρα μόλις άρχισε το car2share. Σύστημα το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα στους πολίτες να “νοικιάσουν” το αυτοκίνητό τους –όταν είναι σταθμευμένο- σε άλλους.

Η ενοικίαση του αυτοκινήτου κοστίζει περίπου 50% φτηνότερα ��ε σύγκριση με τον παραδοσιακό τρόπο ενοικίασης. Οσο για τον ιδιοκτήτη, λαμβάνει κάθε εβδομάδα ή κάθε μήνα ένα ποσό για τα έξοδα συντήρησης του αυτοκινήτου του. Συνήθως το 70%-75% της τιμής ενοικίασης δηλαδή.

Η υπηρεσία αυτή χρησιμοποιείται ήδη με επιτυχία στις ΗΠΑ, στη Γερμανία, στη Γαλλία και οι εταιρείες που την υλοποιούν, την εφαρμόζουν πλέον με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών όπως είναι οι εφαρμογές των κινητών τηλεφώνων για πιο γρήγορη εξυπηρέτηση. Μάλιστα, αυτός που δανείζει το αυτοκίνητό του επιλέγει σε ποιον θα το δώσει και παραδίδει ο ίδιος τα κλειδιά.

Οπως τονίζουν οι υπεύθυνοι αυτών των συστημάτων, με αυτό τον τρόπο μετακίνησης τόσο αυτοί που προσφέρουν τα αυτοκίνητά τους όσο και εκείνοι που τα χρησιμοποιούν έχουν οικονομικό κέρδος. Οφελος όμως έχει και το περιβάλλον αφού έτσι κυκλοφορούν λιγότερα αυτοκίνητα στις πόλεις.

Αυτός ο οικονομικός τρόπος μετακίνησης δεν έχει έρθει ακόμη στη χώρα μας. Ωστόσο, όλο και περισσότεροι Έλληνες συνταξιδεύουν με το ίδιο αυτοκίνητο για τις αστικές μετακινήσει τους σε περίπτωση που έχουν τον ίδιο προορισμό. Μοιράζονται δηλαδή τα έξοδα και εξοικονομούν χρήματα, βοηθώντας μάλιστα το περιβάλλον αφού εκπέμπονται λιγότεροι ρύποι. Πρόκειται για το λεγόμενο carpooling.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top