Σωτήρια μεταμόσχευση καρδιάς στο Ωνάσειο!

Ο ασθενής έπασχε από ισχαιμική μυοκαρδιοπάθεια

Σωτήρια μεταμόσχευση καρδιάς στο Ωνάσειο!

​Ένας ασθενής, ηλικίας 62 ετών, είναι ο λήπτης καρδιακού μοσχεύματος που προσφέρθηκε το Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013, από δότη που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Υγεία.

Ο ασθενής έπασχε από ισχαιμική μυοκαρδιοπάθεια και είχε ενταχθεί στη λίστα αναμονής τον Ιούνιο του 2013.

Η πορεία της υγείας του κρίνεται απολύτως ικανοποιητική. Πρόκειται για την έβδομη μεταμόσχευση που έχει πραγματοποιηθεί το 2013.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από την Ομάδα Μεταμοσχεύσεων του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου με επικεφαλής τον Υπεύθυνο της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων κ. Πέτρο Σφυράκη.

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει την οικογένεια του δότη και το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου Υγεία και ειδικότερα τη Διευθύνουσα Σύμβουλο κα Αρετή Σουβατζόγλου, τον Γενικό Διευθυντή κ. Ανδρέα Καρταπάνη και τον Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας κ. Χαράλαμπο Πασκαλή.

Το Πρόγραμμα Μεταμοσχεύσεων του ΩΚΚ έχει πραγματοποιήσει συνολικά 118 μεταμοσχεύσεις καρδιάς, κι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε αναμονή 29 άτομα εκ των οποίων 13 φέρουν συστήματα υποστήριξης της καρδιάς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top