ΑΠΕΡΓΟΥΝ οι εργαζόμενοι στο «Δαφνί» και «Δρομοκαΐτειο»

Θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας

​Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν την Παρασκευή τα στα ψυχιατρικά νοσοκομεία «Δαφνί» και «Δρομοκαΐτειο».

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι απεργούν έχουν προγραμματίσει για τις 12:00 το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας και αντιδρούν στην υποβάθμιση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Σύμφωνα με τον σύλλογο εργαζομένων, τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση είναι επιβεβλημένα από την στρατηγική της Ε.Ε., όπως αυτή εξειδικεύτηκε με το πρόγραμμα Ψυχαργώς και πρόσφατα με το μνημόνιο συνεργασίας Andor – Λυκουρέντζου.

«Η ψευδεπίγραφη ψυχιατρική αποασυλοποίηση είναι μέρος των γενικότερων αντιδραστικών αλλαγών στον τομέα της υγείας που στοχεύει να αποποιηθεί το κράτος την ευθύνη της νοσηλείας και αποκατάστασης των ψυχικά ασθενών, να μετακυλήσει την ευθύνη και το κόστος της θεραπείας στους ασθενείς και τις οικογένειές τους, να διευρυνθεί το πεδίο της επιχειρηματικής δράσης σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα, να διοχετευτεί ζεστό χρήμα στις Μ.Κ.Ο. που θα πετούν τους ασθενείς στο δρόμο όταν δε θα εξασφαλίζεται η κερδοφόρα λειτουργία τους», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top