Νέα συνάντηση των... "μεταρρυθμιστών" δημάρχων στις 30 Οκτωβρίου

Μόνο στο star - Διαβάστε τις λεπτομέρειες

Δεύτερη συνάντηση, αυτή τη φορά στο Βόλο, στις 30 Οκτωβρίου, θα έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες του Star, οι πέντε δήμαρχοι που έχουν αναφορά τον κεντροαριστερό χώρο κι έχουν συγκροτήσει -σύμφωνα με τους ίδιιους- το αυτοδιοικητικό, μεταρρυθμιστικό κίνημα, "Πρωτοβουλία των 5". Πρόκειτια για τους δημάρχους Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, Πάτρας Γιάννη Δημαρά, Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη και Ιωαννίνων Φίλιππο Φίλιο.

Οπως δηλώνουν, στόχος της πρωτοβουλίας τους είναι η προσέλκυση "ανεξάρτητων φωνών", ώστε να αρθρώσει αυτόνομο λόγο η τοπική αυτοδιοίκηση, προκειμένου να πιέσει να αλλάξει η νοοτροπία του τρόπου διοίκησης και να υπάρχουν διαφάνεια κι εξοικονόμηση πόρων.

Είναι προφανές πως η πρωτοβουλία τους μπορεί να έχει και ευρύτερες πολιτκές διαστάσεις, καθώς συμπίπτει με την πρωτοβουλία των 58 διανοούμενων για τη συμπόρευση των κεντροαριστερών κομμάτων και σχημα΄των στη χώρα μας, κατά τα πρότυπα της ιταλικής "Ελιάς".

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top