Καλλιθέα: Εντοπίστηκε κατάστημα που έπαιζαν παράνομα τυχερά παιχνίδια

Στα χέρια της αστυνομίας 5 άτομα

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνο��ίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκε ακόμη ένα κατ��στημα μέσα στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παιχνίδια. . Συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία, πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων ο 39χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος , δύο υπεύθυνοι του καταστήματος , μία 66χρονη παίκτρια και ένας 46χρονος θαμώνας. Σε βάρος του ιδιοκτήτη, των δύο υπευθύνων του καταστήματος και της παίκτριας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στα παίγνια.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης και η 30χρονη αλλοδαπή υπεύθυνη του καταστήματος, κατηγορούνται για στέρηση πιστοποιητικού υγείας και άδειας εργασίας. Παράλληλα σε βάρος του 46χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης σαράντα ημερών. Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο κατάστημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 25 κεντρικές μονάδες Η/Υ, 26 οθόνες Η/Υ, 24 πληκτρολόγια και 26 ποντίκια Η/Υ, ένα ηλεκτρονικό παιγνιομηχάνημα τρίλιζα, 150 ευρώ και μια τηλεόραση.

Στο κατάστημα είχε εγκατασταθεί και τεθεί σε λειτουργία πλήρες σύστημα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, αποτελούμενο από καταγραφικό μηχάνημα, επτά κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης -πέντε για καταγραφή εικόνας των εσωτερικών χώρων του καταστήματος και δύο εξωτερικά του καταστήματος - δύο οθόνες ηλεκτρονικού υπολογιστή και μια τηλεόραση. Μέσω του συστήματος αυτού οι υπεύθυνοι του καταστήματος ειδοποιούνταν έγκαιρα για ενδεχόμενους αστυνομικούς ελέγχους με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η πραγματοποίηση τους.

Παράλληλα, διαπιστώθηκαν και παραβάσεις της εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα μη επίδειξη φορολογικού ταμειακού μηχανισμού και βιβλιαρίου επισκευών - συντήρησής του, καθώς επίσης διαπιστώθηκε ότι οι δύο υπάλληλοι του καταστήματος εργάζονταν χωρίς την απαραίτητη ασφαλιστική κάλυψη (ανασφάλιστη εργασία). Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top