ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ στη Πάτρα: 61.000 ευρώ το έλλειμμα του καρναβαλιού

ΒΙΝΤΕΟ μετέφεραν τα λεφτά σε σακούλα!!!

​Κωμικοτραγικές καταστάσεις εκτυλίχθηκαν την Δευτέρα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, η οποία είχε ως μοναδικό θέμα συζήτησης το έλλειμμα ύψους 61.000 ευρώ που παρουσιάστηκε στο ταμείο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Καρναβαλιού!

Στην αίθουσα μάλιστα μεταφέρθηκε το περιβόητο «κουτί» που φύλαγαν τα χρήματα του Καρναβαλιού αντί να τα έχουν σε τραπεζικό λογαριασμό.

Η μεταφορά έγινε μέσα σε σακούλα από πολυκατάστημα (!) γεγονός που έκανε τα πράγματα να φαντάζουν ακόμα πιο κωμικά.

Στη συνέχεια, το «κουτί» μεταφέρθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο σε χώρο του Δημαρχείου της Πάτρας!!!

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς χαρακτήρισε ως «διάτρητο», αλλά ταυτόχρονα «παιδαριώδη» και αφελή τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε το συγκεκριμένο ζήτημα ο Πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού Χαράλαμπος Καρκούλιας, αλλά επεσήμανε πως το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι ούτε δικαστήριο ούτε η δικαιοσύνη για να κρίνει κάποιον αν είναι ένοχος ή όχι.

Στη συνέχεια ο κ. Καρκούλιας αποχώρησε από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου αμέσως μετά την τοποθέτησή του, κατά την οποία και τόνισε πως «δεν γνωρίζω πόσο είναι το έλλειμμα που υπάρχει στο ταμείο του Καρναβαλικού Οργανισμού», ενώ λίγο πριν αποχωρήσει, υπέβαλε και την παραίτησή του.

Παράλληλα επεσήμανε πως αποχωρεί γιατί δεν θέλει ουσιαστικά να περάσει από «λαϊκό δικαστήριο».

Μετά την αποχώρηση του Προέδρου του Καρναβαλικού Οργανισμού, ο Δήμαρχος τόνισε πως τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου, τα είχε ο κ. Καρκούλιας, ενώ ούτε ο ίδιος γνωρίζει πόσο ακριβώς είναι το έλλειμμα που παρουσιάζεται.

Έντονη ήταν και η κριτική που δέχτηκε στη συνέχεια η πλειοψηφούσα παράταξη του κ. Δημαρά από τους επικεφαλής των υπολοί��ων παρατάξεων.

«Εγώ αν ήμουν στη θέση του Δημαρά θα είχα παραιτηθεί» τόνισε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δ. Κατσικόπουλος λέγοντας πως τις πολιτικές ευθύνες τις έχει ο Δήμαρχος και κανένας άλλος.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Κ. Πελετίδης στην τοποθέτησή του απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Πατρέων είπε με έμφαση «Όταν δεν καταλαβαίνεις ότι κάνεις λάθη είσαι αδιόρθωτος».

Εν τέλει κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε ο ορισμός Ορκωτών Λογιστών στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Καρναβαλιού, οι οποίοι θα «ξεσκονίσουν» τα οικονομικά του Οργανισμού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top