Αν είναι δυνατόν: Καίει φωτιά στον Όλυμπο εδώ και μια εβδομάδα!

Έχει μεταμορφωθεί το βουνό σε μικρό ηφαίστειο

Πυρκαγιά σιγοκαίει τον Όλυμπο, στην καρδιά του εθνικού δρυμού, με διαφορετική ένταση μέρα με τη μέρα, μακρυά πάντως από κατοικημένες περιοχές. Το προηγούμενο Σάββατο ξεκίνησε το πρωί σαν μια μικρή φωτιά από καυσόξυλα σε μια στάνη και εξελίχθηκε ραγδαία, σύμφωνα με αφηγήσεις περιοίκων, μεταμορφώνοντας τον 'Ολυμπο σε ένα μικρό ηφαίστειο.

Η φωτιά έχει εκδηλωθεί στην πανέμορφη και ξακουστή, ακόμη και σε ξένους ορειβάτες, κοιλάδα του Ενιππέα προς τη μεριά των κορυφών του Ολύμπου και καίει έλατα και πουρνάρια. Τρια πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονται στην περιοχή, αλλά δεν μπορούν να παρέμβουν, λόγω του δύσβατου του τοπίου και -όπως χαρακτηριστικά λένε οι περίοικοι- οι πυροσβέστες απλώς τα κυττάζουν.

Η μόνη ελπίδα για να σβήσει η φωτιά, λένε όσοι γνωρίζουν, είναι η από αέρος κατάσβεση. Ωστόσο την τελευταία εβδομάδα, όπως απαντούν αρμόδιες Υπηρεσίες στις οχλήσεις κατοίκων του Λιτοχώρου, τα πυροσβεστικά αεροπλάνα ή ελικόπτερα, έχουν σταλεί σε άλλες περιοχές και δη στην Κρήτη.

Ορειβέτες και περιηγητές πάντως φοβούνται πως αν δεν κατασβεστούν οι φλόγες, δεν θα υπάρξει σωτηρία του πανέμορφου εθνικού δρυμού...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top