Δήλωση- βόμβα στο Star: "Δεν αποκλείω να υπάρχει κύκλωμα στο ληξιαρχείο του δήμου Αθηναίων"

Τι αποκαλύπτει ο πρόεδρος των εργαζομένων του δήμου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δρα κύκλωμα σχετικά με τις ετεροχρονισμένες δηλώσεις γεννήσεων στο ληξιαρχείο του δήμου Αθηναίων αφήνει ο πρόεδρος των εργαζομένων του δήμου Αθηναίων, Β. Πολυμερόπουλος, ο οποίος παραδέχτηκε στο Star ότι «όταν κάποιος εργαζόμενος είναι πολλά χρόνια σε μια υπηρεσία μπορεί να δημιουργηθεί κύκλωμα, μπορούν να δημιουργηθούν αδιαφανείς σχέσεις, μπορεί να κουραστεί... Δεν το αποκλείω και για τον δήμο Αθηναίων».

Μιλώντας αποκλειστικά στο δελτίο ειδήσεων του Star για τις ετεροχρονισμένες δηλώσεις γεννήσεων, που παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση στον δήμο Αθηναίων είπε: «όσον αφορά το τυπικό μέρος της διαδικασίας νομίζω ότι έχουν τηρηθεί όλες οι προϋποθέσεις που βάζει ο νόμος. Είναι πολύ εύκολο να γίνει η εγγραφή κάποιας γέννησης. Χρειάζονται μόνο δύο μάρτυρες. Αυτή είναι η όλη νομοθεσία που μπάζει από παντού».

Στην συνέχεια παραδέχτηκε ότι είναι στην ευχέρεια του κάθε υπαλλήλου να ζητήσει δικαστική απόφαση (κάτι που αναφέρεται στην νομοθεσία) και πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι υπάλληλοι ακολουθούν τον «τυφλοσούρτι», όπως λέγεται.

Ο κ. Πολυμερόπουλος αποκάλυψε ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν ζητήσει έρευνα για να επιδοθούν ευθύνες, ενώ ο ίδιος προσωπικά είχε ζητήσει προ καιρού από τον δήμαρχο Αθηναίων, κ. Καμίνη να αλλάξουν οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι των τμημάτων, που βρίσκονται στα ίδια πόστα για χρόνια.

«Αυτό το ζήτησα από τον κ. Καμίνη, επειδή όταν κάποιος εργαζόμενος είναι πολλά χρόνια σε μια υπηρεσία μπορεί να δημιουργηθεί κύκλωμα, μπορούν να δημιουργηθούν αδιαφανείς σχέσεις, μπορεί να κουραστεί… Με αυτόν τον τρόπο προστατεύουμε τον ίδιο τον εργαζόμενο», υπογράμμισε.

«Δεν έχω αποκλείσει να υπάρχει κύκλωμα, αλλά δεν το επιβεβαιώνω», είπε και τόνισε ότι περιμένει και ο ίδιος τα αποτελέσματα της εισαγγελικής παρέμβασης ελπίζοντας ότι οι υπάλληλοι δεν θα είναι διαβλητοί.

Δείτε τις αποκαλύψεις του προέδρου των εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων στο Star στο βίντεο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top