Αποκλειστικό: Ρομά αποκαλύπτει πόσο εύκολα εκδίδονται πιστοποιητικά γέννησης

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις

Αποκλειστικό: Ρομά αποκαλύπτει πόσο εύκολα εκδίδονται πιστοποιητικά γέννησης

«Πάει κάποια κάνει ένα παιδί ή αγοράζει ένα παιδί, πηγαίνει στο δήμο και ισχυρίζεται απλά ότι το γέννησε στο δρόμο! Έτσι χωρίς καμία άλλη διαδικασία το γράφει… Και αυτό είναι το λιγότερο! Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν γράψει παιδιά στο όνομά τους χωρίς να υπάρχουν! Μάλιστα πολλές φορές δεν χρειάζεται ούτε καν μάρτυρας για σου γράψουν το παιδί!» λεέι ένας Ρομά στον δημοσιογράφο του Star Βαγγέλη Γκούμα αποκαλύπτοντας το πόσο εύκολα εκδίδονται πιστοποιητικά γέννησης.

Το Star μίλησε με αρκετούς Ρομά σε περιοχές όπου υπάρχουν καταυλισμοί. Εκεί όπου τα στόματα παραμένουν κλειστά ή ακούς μισολογα όταν τους ρωτάς πώς δήλωσαν τα παιδιά τους οταν γεννηθήκαν.

Πρώτος στόχος των Ρομά είναι τα επιδόματα πολυτέκνων. «Πολλοί πάνε και γράφουν ανύπαρκτα παιδιά για να παίρνουν επιδόματα» αποκαλύπτει ένας Ρομά στο Star.

Οι αγοραπωλησίες των βρεφών από Βουλγάρες θαρρείς ότι είναι συνηθισμένη τακτική. Η καταγγελία είναι κοινό μυστικό.

«Ξέρω ανθρώπους που έχουν παιδιά και έχουν πάρει και παιδιά γιατί έρχεται μία από τη Βουλγαρία ή την Αλβανία που δεν έχει στον ήλιο μοίρα, της δίνουν 500 ευρώ και το μεγαλώνουν!»προσθέτει ο Ρομά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top