Εισβολή στα... ληξιαρχεία διατάσσει ο Άρειος Πάγος

Κατεπείγουσα παραγγελία ελέγχου για παράνομες υιοθεσίες

Εισβολή στα... ληξιαρχεία διατάσσει ο Άρειος Πάγος

Την άμεση παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στο θέμα των δηλώσεων ανηλίκων παιδιών στα ληξιαρχεία με απλές υπεύθυνες δηλώσεις προκάλεσε η αποκάλυψη της υπόθεσης της μικρής Μαρίας.

Με κατεπείγουσα παραγγελία της η Εισαγγελέας Ευτέρπη Κουτζαμάνη ζητεί από όλες τις εισαγγελίες της χώρας:

1. Να εντοπίσουν στα ληξιαρχεία όλες τις υπεύθυνες δηλώσεις για τη γέννηση παιδιών μετά το 2008 και να διαπιστώσουν αν αυτές έγιναν με νόμιμα στοιχεία ή με ψευδή

2.Αν προκύψουν ψευδείς δηλώσεις να διαπιστώσουν αν από αυτές προκύπτουν αδικήματα όπως εμπορία ανθρώπων, αρπαγή ανηλίκων, παράνομες υιοθεσίες ή παράνομη είσπραξη επιδομάτων

3.Να προχωρήσουν άμεσα σε επιθεώρηση όλων των ληξιαρχικών βιβλίων από το 2008 και μετά για να διαπιστώσουν τυχόν έκνομες δραστηριότητες, ακόμη και από την πλευρά των δημοτικών αρχών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το εισαγγελικό έγγραφο θεωρεί πως η περίπτωση της Μαρίας δεν αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση αλλά μπορεί και να ενέχει στοιχεία δράσης κυκλώματος εμπορίας ή αρπαγής παιδιών και αναφέρει χαρακτηριστικά: Τούτο οφείλεται, πιθανώς, στο γεγονός της ευχέρειας που έχει δώσει ο νομοθέτης να καταχωρούνται γεννήσεις παιδιών και με υπεύθυνες δηλώσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top