Θρίλερ με τη μικρή Μαρία- Ιnterpol: Δεν είναι στη λίστα με τα αγνοούμενα παιδιά

Νέα διάσταση στην υπόθεση- Που επικεντρώνεται η ΕΛ.ΑΣ

Θρίλερ με τη μικρή Μαρία- Ιnterpol: Δεν είναι στη λίστα με τα αγνοούμενα παιδιά

Νέα διάσταση στην υπόθεση με την μικρή Μαρία δίνει η Interpol, καθώς η μικρή που βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα δεν βρίσκεται στη παγκόσμια λίστα με τα παιδιά που αγνοούνται ή έχει δηλωθεί η εξαφάνισή τους. Δηλαδή κανέναν από τα αναζητούμενα παιδιά δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με το συγκεκριμένο ξανθό κοριτσάκι.

Έτσι, με βάση τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως, καταρρίπτεται σιγά σιγά το σενάριο περί αρπαγής του ξανθού «αγγέλου».

Τα επικρατέστερα σενάρια


Πλέον ένα από τα επικρατέστερα σενάρια σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. είναι η μικρή να βρέθηκε στα χέρια των Ρομά μετά την εξάρθρωση κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών μέσω Βουλγαρίας την περίοδο 2008 - 2010 ή να έχει «διακινηθεί» μεταξύ Ρομά σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με έγγραφα των βουλγαρικών αρχών, τα κυκλώματα υιοθεσίας δρουν ολοένα πιο συχνά μετά και το άνοιγμα των συνόρων με τη γειτονική χώρα λόγω της ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι αστυνομικοί διερευνούν ακόμη την υπόθεση ληστείας τον Νοέμβριο του 1999 με πρωταγωνιστή τον 39χρονο αθίγγανο που εμφανίσθηκε ως πατέρας του παιδιού και θύμα του έναν ταχυδρόμο στην κεντρική Ελλάδα.


Σύγκριση του DNA της μικρής Μαρίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, το έγγραφο της Intepol βασίσθηκε στη σύγκριση του DNA της Μαρίας με τη σχετική λίστα με γενετικό υλικό για περίπου 610 αγνοούμενα πρόσωπα σε όλο τον κόσμο (ανάμεσά τους και 61 παιδιά σε ηλικία που ταιριάζει με το κοριτσάκι από τα Φάρσαλα) που έχει στη διάθεσή της η Διεθνής Αστυνομία.

Στη σχετική καταγραφή της Interpol δεν προσδιορίζεται εθνικότητα ή όνομα για το κορίτσι, δείγμα της ασάφειας που υπάρχει ακόμη στις διωκτικές αρχές για την προέλευση της μικρής.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ., το κοριτσάκι θα εξετάσει και ειδικός ανθρωπολόγος-ιατροδικαστής ο οποίος πολλές φορές υποβοηθά τις έρευνες των διωκτικών Αρχών προκειμένου να προσδιορισθεί η χώρα προέλευσης ενός ατόμου.




Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top