Με αφορμή την υπόθεση της Μαρίας, η Αστυνομία ανοίγει ξανά τα κυκλώματα παράνομων υιοθεσιών

Στο μικροσκόπιο τα κυκλώματα αγοραπωλησίας-ΔΕΙΤΕ πως λειτουργούν

Με αφορμή την υπόθεση της μικρής Μαρίας από τα Φάρσαλα που προκάλεσε σοκ, ανοίγουν ξανά από την Αστυνομία οι υποθέσεις παράνομων υιοθεσιών και αγοραπωλησίας βρεφών.

Στόχος, είναι να διαπιστωθεί, αν από το άνοιγμα των φακέλων οι δρόμοι κατηγορουμένων για παλαιότερες υποθέσεις, διασταυρώνονται με αυτούς των «γονιών�� της Μαρίας.

Κι αυτό, γιατί οι δυο Αθίγγανοι «γονείς» της Μαρίας, υποστηρίζουν πως το κοριτσάκι προέρχεται από Βούλγαρους γονείς που το εγκατέλειψαν με τη θέληση τους, λόγω οικονομικής αδυναμίας.

  • ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ:

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Αστυνομία έχει εξιχνιάσει πολλές παρόμοιες υποθέσεις.

  • ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΑΣ ΒΡΕΦΩΝ:

Το «κέντρο» τους είναι στη Βουλγαρία, όπου έχει στηθεί μια ολόκληρη βιομηχανία με κατά παραγγελία εγκυμοσύνες αλλά και εισαγωγές εγκύων.

  • ΠΟΣΟ «ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ» ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ:

Οι παρα��άνω έγκυες, αφού γεννήσουν, δίνουν τα παιδιά τους έναντι ποσών από 15.000-30.000 ευρώ. Δεν τα παίρνουν όμως όλα τα χρήματα. Οι μητέρες παίρνουν από 3.000-5.000 ευρώ, και τα υπόλοιπα τα παίρνει το κύκλωμα, κατανέμοντας τα.

  • ΚΟΜΒΟΣ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:

Η συμπρωτεύουσα, αποτελεί κόμβο για τις παράνομες υιοθεσίες και αγοραπωλησίες βρεφών, οι οποίες μεταξύ άλλων έχουν διαπιστωθεί σε Λάρισα, Κατερίνη, στο Βόλο, αλλά και στην Κρήτη.

  • 20 ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ, ΑΠΟ ΣΠΕΙΡΑ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ:

Πρόσφατη, είναι η περίπτωση της Θεσσαλονίκης που αποκαλύφθηκε τον Ιούνιο.

Έξι Βούλγαροι μέσα σε διάστημα ενάμιση έτους, κατηγορούνταν πως βρίσκονταν πίσω από 20 παράνομες υιοθεσίες.

Πως λειτουργούσαν; Αρχηγοί τους ήταν ένα ζευγάρι από τη Βουλγαρία, που κανόνιζε τα πάντα. Εντόπιζε τα ζευγάρια που ήταν πρόθυμα να πληρώσουν για ν΄αποκτήσουν παιδί, και μετά έβρισκαν τις έγκυες, στέλνοντας τες Ελλάδα για να το γεννήσουν.

Το κύκλωμα διέθετε μέχρι και «ερευνητική ομάδα» η οποία αναζητούσε στοιχεία για τους υποψήφιους γονείς, ψάχνοντας την οικονομική τους κατάσταση, ώστε να «κλείσει» έτσι η τιμή του παιδιού προς πώληση!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top