Ξανά σε δίκη ο Β. Παπαγεωργόπουλος

Οκτώ μήνες μετά την καταδίκη του σε ισόβια κάθειρξη

Ξανά σε δίκη ο Β. Παπαγεωργόπουλος

​Οκτώ μήνες μετά την ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία ο πρώην δήμαρχος Θε��σαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την υπεξαίρεση από τα ταμεία του κεντρικού δήμου, η υπόθεση έχει προσδιοριστεί να επανεξεταστεί αύριο, σε δεύτερο βαθμό, από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης.

Μαζί με τον επί σειρά ετών δήμαρχο Θεσσαλονίκης θα δικαστούν ο άλλοτε γενικός γραμματέας του δήμου και «δεξί χέρι» του Β. Παπαγεωργόπουλου, Μιχάλης Λεμούσιας, και ο πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας, Παναγιώτης Σαξώνης, οι οποίοι καταδικάστηκαν επίσης σε ισόβια κάθειρξη.

Το εδώλιο του δικαστηρίου θα συμπληρωθεί από τους δύο πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 15 και 10 ετών, αντιστοίχως, αλλά το δικαστήριο αποφάσισε να δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή τους, με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι με όρους μέχρι τη δευτεροβάθμια δίκη.

Ο Β. Παπαγεωργόπουλος μέχρι σήμερα με αλλεπάλληλες επιστολές του μέσα από τις φυλακές Διαβατών, όπου είναι κρατούμενος, διατείνεται ότι «δεν έχει ουδεμία σχέση με την υπεξαίρεση», που σύμφωνα με την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου υπολογίστηκε σε περίπου 18 εκατ. ευρώ.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο σε βάρος του, αναφέρει ότι άδικα σπιλώθηκε το όνομά του και σημειώνει ότι η υπεξαίρεση ξεκίνησε πριν αυτός αναλάβει τη θέση του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top