ΣΟΚ: Έκαναν διαγωνισμό σκοποβολής με στόχο... εγκύους!

"Ήρθε γυναίκα με σφαίρα στο κεφάλι του εμβρύου", αποκαλύπτει γιατρός

ΣΟΚ: Έκαναν διαγωνισμό σκοποβολής με στόχο... εγκύους!

Φρικιαστικές αποκαλύψεις για τον εμφύλιο πόλεμο στην ��υρία έκανε ένας Βρετανός γιατρός, ονόματι Ντέιβιντ Νοτ, ο οποίος προσέφερε εθελοντικά της υπηρεσίες του σε νοσοκομείο της χώρας.

Όπως είπε οι ελεύθεροι σκοπευτές του καθεστώτος χρησιμοποιούσαν… εγκύους ως στόχους για να κάνουν ασκήσεις στη σκοποβολή, την ώρα που εκείνες προσπαθούσαν να περάσουν από την περιοχή που ήταν οι αντάρτες σε περιοχή που βρισκόταν υπό τον έλεγχο των καθεστωτικών δυνάμεων.

«Μία ημέρα ήρθε μια έγκυος με τραύμα στη βουβωνική χώρα. Την επομένη μια άλλη που είχε πυροβοληθεί στο αριστερό στήθος. Η τρίτη είχε πυροβοληθεί στον λαιμό», είπε ο γιατρός στους Times και πρόσθεσε ότι σε μια μόνο ημέρα είχαν πυροβοληθεί δέκα εγκυμονούσες.

Ο κ. Νοτ είχε βρεθεί και σε άλλες χώρες για να προσφέρει τις υπηρεσίες του, όπως η Βοσνία, η Λιβύη, το Τσαντ, το Σουδάν και η Δημοκρατία του Κονγκό, όμως μόνο εκεί είδε τέτοια περιστατικά.

Μια μέρα έφτασε στο νοσοκομείο έγκυος την οποία είχαν πυροβολήσει στην κοιλιά. Η σφαίρα είχε καρφωθεί στον εγκέφαλο του εμβρύου.

«Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο σοκαριστικό ήταν. Συνήθως, οι άμαχοι τραυματίζονται ή σκοτώνονται όταν πέφτουν σε διασταυρούμενα πυρά. Ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα κάτι τέτοιο. Ήταν κάτι παραπάνω από κόλαση», δήλωσε ακόμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top