Νόμος ΑΣΠΙΔΑ για το εμπόριο βρεφών μετά το σάλο για τα πιστοποιητικά γέννησης

Γρηγοράκος: Εξέταση DNA αν γεννηθεί παιδί εκτός νοσοκομείου

Νόμος ΑΣΠΙΔΑ για το εμπόριο βρεφών μετά το σάλο για τα πιστοποιητικά γέννησης

Τα ερωτήματα διαδέχονται το ένα το άλλο για τον τρόπο που εκδίδονται τα πιστοποιητικά γέννησης από διάφορους δήμους της χώρας, ενώ οι αστυνομικοί ερευνούν τυχόν εμπλοκή στην υπόθεση υπαλλήλων σε ληξιαρχεία.

Μετά τα όσα έφερε στην επιφάνεια η υπόθεση της μικρής Μαρίας το υπουργείο Εσωτερικών προχωράει στην αλλαγή του πλαισίου για την έκδοση ληξιαρχικής πράξης γεννήσεως ενός παιδιού.

Ο αναπληρωτής υπουργός Λεωνίδας Γρηγοράκος, με αφορμή την υπόθεση της τετράχρονης Μαρίας δήλωσε στο Star ότι θα γίνει πολύ πιο ασυτηρό το πλαίσιο. «Σε αυτά τα παιδιά που γεννιούνται εκτός νοσοκομείων θα ζητάμε DNA μητρότητας – πατρότητας. Θα ζητάμε δηλαδή τη συμβολή της τεχνολογίας, της ιατρικής και του δικαίου.

Περίπου 100 ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεων τον χρόνο δίνονται μόνο από το δήμο της Αθήνας απλά με την παρουσία δυο μαρτύρων. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την αντίδραση δημάρχων που ζητούν διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς όπως λένε θα πρέπει να ληφθεί υποπόψιν ότι στα όρια της πρωτεύουσας δεν υπάρχει κάποιος καταυλισμός Ρομά.

Όπως υποστηρίζει ο αντιδήμαρχος Φαρσάλων «κανένα παιδί στο Δήμο Φαρσάλων, κανένα παιδί δεν γράφεται χωρίς δικαστική απόφαση. Ο μεγάλος δήμος Αθηναίων το κάνει όμως με δύο υπεύθυνες δηλώσεις»

Από την πλευρά της η διευθύντρια Αστικής Κατάστασης στο Δήμο Αθηναίων αναφέρει στο Star ότι «εάν ο δήμαρχος Φαρσάλων έχει στοιχεία μπορεί να τα καταθέσει»

Ο ασκός που άνοιξε μετά το θρίλερ της μικρής Μαρίας δείχνει το πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να δηλώνει την γέννηση παιδιών και να παίρνει επιδόματα.

Άλλο ένα ερώτημα είναι και το γεγονός ότι το παιδί αν και γεννήθηκε το 2009 και όπως λέει η 40χρονη τσιγγάνα της το έδωσαν στα Φάρσαλα, εκείνη επίλεξε να το δηλώσει στο ληξιαρχείο της Αθήνας.

Πάντως, από το δήμο της Αθήνας λένε ότι η ληξιαρχική πράξη γεννήσεως δίνεται με βάση το γράμμα του νόμου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top