Αυτά είναι τα αδέρφια Koch που παραλίγο να οδηγήσουν την Αμερική στην κατάρρευση

Μάθετε ποια είναι τα δύο βαθύπλουτα αδέρφια

Αφιέρωμα στα δύο βαθύπλουτα αδέρφια Koch, τα οποία παραλίγο να καταστρέψουν την οικονομία των ΗΠΑ φιλοξενεί η Le Monde.

Τα δύο αδέρφια ξεκίνησαν πόλεμο εναντίον του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, με το σύνθημα «Μην αφήσετε αυτή την κυβέρνηση να κάνει το γιατρό» και ένα σποτάκι σοκ.

«Ο νόμος Obamacare είναι καταστροφή», ήταν το μήνυμα που διακινούσαν στα social media ενώ υποψήφιοι βουλευτές λάμβαναν μηνύματα με νόημα στις εκλογικές τους περιφέρειες για το τι να ψηφίσουν.

Τα μηνύματα τα λάμβαναν από τις εταιρείες "Freedom partners", "Generation opportunity", "Heritage", οι οποίες ανήκουν στα αδέρφια Charles και David Koch, 77 και 73 ετών οι οποίοι έχουν βάλει όλα τα πλούτη τους (26,4 εκατ. ευρώ) σε έναν και μοναδικό σκοπό: να αποσταθεροποιήσουν τον σοσιαλιστή Μπαράκ Ομπάμα.

Το σχέδιο τους, το οποίο τελικά δεν πέτυχε, ήταν η πτώση του Αμερικανού προέδρου. Όμως όταν άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι δεν τους άρχισαν να τα «μαζεύουν».

Μάλιστα, σε μια ανοιχτή επιστολή που απηύθυναν στη Γερουσία λίγες μέρες πριν τον συμβιβασμό έδειχναν να μη συμφωνούν με τη στάση πληρωμών!

Οι δύο άντρες με τα πολλά μηδενικά στους λογαριασμούς τους έκαναν προπαγάνδα με όποιο τρόπο μπορούσαν πάνω σε ένα φιλελεύθερο σχήμα.

Ήταν υπέρ της κατάργηση της CIA και του FBI, υπέρ της κατάργηση του φόρου εισοδήματος και συντάξεων, καθώς και της νομιμοποίησης της πορνείας και των ναρκωτικών.

Τις ιδέες αυτές είχαν πάρει από τον πατέρα τους Φρεντ, ο οποίος εξορίστηκε από την Ολλανδία κάποια χρόνια στην πρώην Σοβιετική Ένωση και έγινε άγριος αντικομμουνιστής!

Τα δύο αδέλφια είναι μηχανικοί από το Πανεπιστήμιο του ΜΙΤ της Βοστόνης και κατέχουν εταιρεία πετρελαίου στην Γουιτσίτα του Κάνσας, Koch Industries, η οποία γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία και ανάπτυξη τα τελευταία 30 χρόνια.

Η επιρροή τους είναι τεράστια, εξαιτίας της μεγάλης περιουσίας που έχουν στην κατοχή τους. Αυτή τη στιγμή απασχολούν 60.000 εργαζόμενους στις εταιρίες, οι οποίες αποτελούνται από τζάμια αυτοκινήτων, θέατρα, Μουσεία, κέντρα αντιμετώπισης του καρκίνου και του περιβάλλοντος κλπ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top