ΒΙΝΤΕΟ-ΦΡΙΚΗ:Δείτε καρέ καρέ τη σφαγή δεκάδων ανθρώπων σε εμπορικό κέντρ�� στο Ναϊρόμπι!

Προσοχή το περιεχόμενο είναι σκληρό-Απομακρύνετε τα παιδιά

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΡΙΚΗ:Δείτε καρέ καρέ τη σφαγή δεκάδων ανθρώπων σε εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι!

Πραγματικά ανατριχιάζει το βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το CNN και δείχνει την τρομοκρατική επίθεση στο εμπορικό κέντρο Westgate στο Ναϊρόμπι της Κένυας.

Όπως βλέπετε στο φρικιαστικό βίντεο, οι τρομοκράτες διακρίνονται χωρίς έλεος και δισταγμό να πυροβολούν αδιακρίτως ανυποψίαστους πολίτες. Κατά τη διάρκεια της τετραήμερης ομηρίας σκοτώθηκαν τουλάχιστον 67 άνθρωποι, ενώ 39 παραμένουν αγνοούμενοι.

Στο βίντεο καταγράφεται μεταξύ άλλων η στιγμή που οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ και ο κόσμος που αρχίζει να τρέχει και να αναζητεί καταφύγιο για να σώσει τη ζωή του. Ένας ένοπλος φαίνεται να πυροβολεί εν ψυχρώ έναν άνδρα που προσπαθεί να κρυφτεί. Εκείνος αιμορραγεί αλλά δεν πεθαίνει και ο ένοπλος επιστρέφει για να του δώσει τη χαριστική βολή.

Σφαίρες περνούν πάνω από τα κεφάλια των πολιτών που σέρνονται για να σωθούν ενώ όταν αρχίζει η συγκέντρωση των ομήρων οι κάμερες καταγράφουν μια γυναίκα να περπατά με τα παιδιά της κι ένα τραυματισμένο παιδί μέσα σε καρότσι του σούπερ μάρκετ και πίσω της έναν από τους άνδρες της Αλ Σεμπάμπ με το όπλο περασμένο στον ώμο.

Σε άλλο πλάνο φαίνονται νεκροί να κείτονται στους διαδρόμους. Ένας από τους ενόπλους προσπερνά μια σορό και ρίχνει άλλη μία σφαίρα.

Οι κάμερες του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας αποκάλυψαν την ταυτότητα ενός από τους δράστες.
Πρόκειται για το Νορβηγό πολίτη σομαλικής καταγωγής Hassan Abdi Dhuhulow. Για την αναγνώρισή του χρειάστηκε η συνδρομή των νορβηγικών μυστικών υπηρεσιών.

Η αστυνομία διευκρίνισε ότι η ομάδα των ένοπλων ισλαμιστών αποτελείτο από τέσσερα άτομα που σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων.

Πρόκειται για μέλη της ισλαμιστικής της οργάνωσης Αλ Σαμπάμπ, που έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα.

Η επίθεση εμπορικό κέντρο Westgate στο Ναϊρόμπι ξεκίνησε στις 21 Σεπτεμβρίου και έληξε τέσσερις ημέρες αργότερα, με την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top