Απόφαση-πέλεκυς: Ισόβια κάθειρξη για πλαστά τιμολόγια!

Απίστευτη υπόθεση στην Καλαμάτα –20 χρόνια σε άλλον που επέστρεψε τον ΦΠΑ!

Πρωτοφανή ποινή επέβαλε δικαστήριο της Καλαμάτας σε τρεις από τους πέντε εμπλεκόμενους σε υπόθεση διακίνησης πλαστών τιμολογίων, καταδικάζοντάς τους σε ισόβια!

Μάλιστα, άλλος ένας τη «γλίτωσε» με 20 χρόνια επειδή πρόλαβε και επέστρεψε τον κλεμμένο ΦΠΑ!

Η υπόθεση ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια όταν ελεγκτές του ΣΔΟΕ- κατόπιν καταγγελιών και πληροφοριών- εντόπισαν 2 άτομα από την Αθήνα και ένα ακόμα από τη Θεσσαλονίκη, που φτάνοντας με μια λευκή Mercedes, «σκόρπιζαν» στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας πλαστά τιμολόγια, τα οποία χρησιμοποιούσαν αγρότες για να λαμβάνουν επιστροφές ΦΠΑ.

Όπως αναφέρει η μεσσηνιακή εφημερίδα «Ελευθερία», από τους ελέγχους που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι το κύκλωμα εί��ε εκδώσει και διακινήσει τιμολόγια συνολικής αξίας 8,5 εκατ. ευρώ, ποσό μεγάλο αλλά -δυστυχώς- όχι ασυνήθιστο εάν το συγκρίνει κανείς με αντίστοιχα ευρήματα άλλων ερευνών, και μάλιστα πρόσφατων.

Ο πέμπτος της υπόθεσης αθωώθηκε, αφού το δικαστήριο απέρριψε τη κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, με την οποία βαρυνόταν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top