Χάνονται ζωές στους δρόμους εξαιτίας της κρίσης

Σοκαριστική έρευνα: Τι συμβαίνει ��την άσφαλτο όποτε παίρνουν μέτρα

Χάνονται ζωές στους δρόμους εξαιτίας της κρίσης

Η ανακοίνωση των μέτρων λιτότητας προκαλεί… τροχαία ατυχήματα! Έχουμε ακούσει για τις επιπτώσεις των μέτρων όμως αυτό μας ξεπερνάει.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα του London School of Economics, η ανακοίνωση των μέτρων λιτότητας προκαλεί προσωρινή, αλλά σημαντική αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων.

«Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης είναι πολύ βαθύτερες και χειρότερες από αυτές που βλέπουμε με την πρώτη ματιά», εξηγεί ο δρ. Σ. Βανδώρος και συμπληρώνει: «Αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε τα δεδομένα που είχαμε στην διάθεση μας για την Ελλάδα, γιατί δυστυχώς η χώρα μας αποτελεί από τα χειρότερα, αν όχι το χειρότερο, παράδειγμα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, τουλάχιστον από πλευράς κακών ειδήσεων».

Ο κ. Βανδώρος μαζί με τον Γεώργιο Καβέτσο, που «έτρεξαν» την έρευνα, μελέτησαν τα δεδομένα από την Ελλάδα της κρίσης, τα έτη 2010 και 2011.

Σύμφωνα με την έρευνα, την πρώτη μέρα ανακοίνωσης των μέτρων τα τροχαία αυξάνονταν κατά 9%, ενώ την δεύτερη μέρα κατά 8%, ενώ την Τρίτη μέρα τα στατιστικά δεδομένα επανέρχονται στα συνηθισμένα επίπεδα.

Αιτία είναι ο εκνευρισμός και το στρες που προκαλούν τα χαράτσια στους οδηγούς, οι οποίοι στην συνέχεια χάνουν την συγκέντρωσή τους και τρακάρουν!!!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top