Σε εφέτη ανακριτή η Χρυσή Αυγή: ποιές οι πρώτες κινήσεις του

Νέες συλλήψεις μετά και την άρση ασυλίας των 6 βουλευτών;

Σε εφέτη ανακριτή η Χρυσή Αυγή: ποιές οι πρώτες κινήσεις του

Τον ειδικό εφέτη ανακριτή που θα αναλάβει τον ογκοδέστατο φάκελο με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ορίζει σήμερα η Ολομέλεια Εφετών Αθήνας, με το ενδεχόμενο νέων συλλήψεων να παραμένει ανοικτό, μετά και την άρση της ασυλίας των έξι βουλευτών που αποφάσισε η Βουλή.

Η Ολομέλεια συνέρχεται μετά από αίτημα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, ενώ δεν αποκλείεται να οριστεί και βοηθός του εφέτη ανακριτή και αμφότεροι να παραλάβουν την σκυτάλη των ερευνών από τους ανακριτές Σπ. Γεωργουλέα και Χ. Παπακώστα.

Ο ανώτερος δικαστικός λειτουργός που θα οριστεί καλείται να ανοίξει νέο κύκλο ερευνών. Η πρώτη του κίνηση αναμένεται να είναι η κλήση σε απολογία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γ. Γερμενή, Π. Ηλιόπουλου και Στ. Μπούκουρα, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Στη συνέχεια, θα αποφασιστεί αν θα βρεθούν με τους Μιχαλολιάκο, Παππά και Λαγό στον Κορυδαλλό, ή θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, όπως οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος, ή θα αφεθούν ελεύθεροι άνευ όρων.

Παράλληλα, ο εφέτης ανακριτής θα αναλάβει να διερευνήσει όλες τις δικογραφίες για τις υποθέσεις που έστειλε «πακέτο» στον Άρειο Πάγο ο Νίκος Δένδιας, μεταξύ των οποίων η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η επ��θεση κατά αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και οι επιθέσεις εναντίον μεταναστών.

Πληροφορίες από τον Άρειο Πάγο δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχουμε νέο γύρο έκδοσης ενταλμάτων και συλλήψεων μελών και στελεχών της Χρυσής Αυγής, καθώς οι καταθέσεις που μέχρι τώρα έχουν λάβει οι ανακριτές «καίνε» κι άλλα πρόσωπα της οργάνωσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top