Διαδηλώνουν έξω από το υπουργείο Παιδείας οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ!

Αντιδρούν για την διαθεσιμότητα-Ξεκίνησε η διαδικασία

Διαδηλώνουν έξω από το υπουργείο Παιδείας οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ!

​Έξω από το υπουργείο Παιδείας διαδηλώνουν οι διοικητικοί υπάλληλοι Πανεπιστημίων, που διανύουν την έκτη εβδ��μάδα απεργιακών κινητοποιήσεων, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

Μάλιστα ξεκίνησε από το πρωί η λειτουργία της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, όπου οι υπάλληλοι καλούνται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της διαθεσιμότητας.

Η διαδικασία αφορά τους εργαζόμενους των πανεπιστημίων που δεν έχουν αποστείλει στο ΑΣΕΠ τους καταλόγους με τα στοιχεία των υπαλλήλων τους.

Σύμφωνα με σχετική ρύθμιση, οι υπάλληλοι έχουν περιθώριο πέντε ημερών – μέχρι τη Δευτέρα - προκειμένου να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους και τα προσόντα τους, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Προσωπικού Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας.

Όσοι υπάλληλοι δεν πειθαρχήσουν θα τεθούν αυτομάτως σε αργία. Σημειώνεται ότι στο μέτρο της διαθεσιμότητας έχουν υπαχθεί οκτώ πανεπιστήμια.

Από αυτά μόνο δύο (το Οικονομικό και το Πανεπιστήμιο Κρήτης) απέστειλαν τα στοιχεία τους, ενώ τα στοιχεία που απέστειλαν τα πανεπιστήμια Ιωαννίνων και Θεσσαλίας αμφισβητούνται από τους συλλόγους των διοικητικών υπαλλήλων.

Τέσσερα ιδρύματα (πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο, Μετσόβειο και Πατρών) δεν έχουν αποστείλει καθόλου στοιχεία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top