Ρουπακιάς: Ήταν ο φόβος, η ταραχή και η «κακιά στιγμή»- Έπεσε σε αντιφάσεις στη 2η απολογία του

Διαβάστε αναλυτικά τι είπε στην ανακρίτρια για τη δολοφονία του Φύσσα

Ρουπακιάς: Ήταν ο φόβος, η ταραχή και η «κακιά στιγμή»- Έπεσε σε αντιφάσεις στη 2η απολογία του

Πρώτη ανάρτηση: 15/10/2013 19:07

Σε αντιφάσεις έπεσε ο Γ. Ρουπακιάς για το φόνο του Παύλου Φύσσα κατά την δεύτερη απολογία του στην 6η ανακρίτρια Πειραιά, όπου οδηγήθηκε το μεσημέρι κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, ενώ δέχτηκε πάρα πολλές ερωτήσεις, αφού τα στοιχεία που έχουν συλλεγεί μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι πάρα πολλά.


Η πρώτη απολογία δόθηκε 24 Σεπτεμβρίου και η δεύτερη σήμερα. Ο φονιάς του 34χρονου ράπερ ήταν σαν να περιέγραφε άλλα γεγονότα στην ανακρίτρια Πειραιά που ερευνά το φόνο του Παύλου Φύσσα και άλλα στους ανακριτές που ερευνούν τη δράση της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης.

Διαβάστε αναλυτικά

24/09/13: Ήταν σε καφετέρια στην Π. Τσαλδάρη, όχι στην καφετέρια που ήταν το θύμα.
15/10/13: Ήταν στο σπίτι του και έβλεπε τηλεόραση.

24/09/13: Τον κάλεσε ο απόστρατος. Δεν έχει το τηλέφωνό του, δεν έχουν συχνή επικοινωνία. Τον ρώτησε τι κάνει και πως τα πάει χωρίς αιτία.
15/10/13: Του τηλεφώνησε ο απόστρατος και του είπε ότι τον είχαν καλέσει να πάει αμέσως στην τοπική. Τον ρώτησε αν ξέρει κάτι. Ο Ρουπακιάς απάντησε «κλείσε, σε ξαναπαίρνω».

24/09/13:Όσο ήταν στην καφετέρια πήρε τους Πατέλη, τον φερόμενο συνοδηγό και τον απόστρατο. Κάλεσε τον τελευταίο για καφέ.
15/10/13: Κάλεσε τον Πατέλη και τον φερόμενο συνοδηγό αλλά δεν του απάντησαν. Στη συνέχεια κάλεσε τον απόστρατο και του είπε να συναντηθούν στην τοπική για να δουν τι συμβαίνει.

24/09/13:Μια ημέρα πριν ο φερόμενος συνοδηγός του είχε δώσει το κινητό του. Είχε ξεχάσει ότι το είχε και γι’αυτό τον κάλεσε.
15/10/13: Όταν έφτασε στην τοπική είδε 10-12 μηχανές στις οποίες επέβαιναν 17-18 άτομα. Αναγνώρισε τον Πατέλη, Πατέλη, τον απόστρατο και τον φερόμενο συνοδηγό ο οποίος του είπε «την πέσανε σε έναν δικό μας στο Κερατσίνι» και του έδωσε το τσαντάκι με το κινητό του καθώς φοβήθηκε μην του πέσει επειδή φόραγε φόρμα και επέβαινε σε μηχανή.

24/09/13: Είδε μια ομάδα 40-50 ατόμων να χτυπιούνται. Μια ομάδα 10-15 ατόμων ανάμεσα στους οποίους και ο Φύσσας ήταν αποκομένη κοντά στο αυτοκίνητό του. Νόμιζε ότι ήταν τσακωμός φιλάθλων. Ξεκλείδωσε το αυτοκινητό του και όταν κ��θησε άκουσε έναν από τους φίλους του θύματος να φωνάζει «αυτός είναι».
15/10/13: Πριν παρκάρει άκουσε τον Φύσσα να του φωνάζει «έλα εδω ρε μ...» ενω πήγαινε μαζί με άλλους καταπάνω του. Βλέποντας έναν δυνατό και ψηλό άνδρα φοβήθηκε για τη ζωή του.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΦΟΝΙΚΟΥ

24/09/13:Του άνοιξαν την πόρτα 5-6 άτομα. Τον γρονθοκόπησαν στο κεφάλι ενω βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο. 15/10/13: Πριν προλάβει να καταλάβει τι συμβαίνει κάποιος άνοιξε την πόρτα και κατάλαβε ενα ή δυο άτομα να τον τραβούν έξω. Μόλις βρέθηκε στο πεζοδρόμιο, τυφλά χτύπησε αυτόν που τον χτυπούσε. Ήταν ο φόβος, η ταραχή, η κακιά στιγμή.

Εντυπωσιακές είναι οι περιγραφές του Γ. Ρουπακιά για την παραμονή του στο τμήμα. Από τις 00:10 που οδηγήθηκε εκεί ως τις δυο μετά τα μεσάνυχτα μιλάει στο κινητό του και κινείται ασυνόδευτος, ενώ αστυνομικός του πήγε και τσιγάρα...


Γ. ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ
Αρνήθηκε ότι το μαχαίρι ήταν δικό του. Τον πήγαν στο τμήμα αλλά κανείς δεν πήρε το κινητό του. Κάλεσε τη γυναίκα του την αδελφή του και τον Πατέλη. Κάποια στιγμή τον έστειλαν ασυνόδευτο στον 3ο όροφο του τμήματος. Είχε ακόμα το κινητό του. Η αδελφή του έστειλε τσιγάρα με έναν αστυνομικό. Αργότερα του ανακοίνωσαν ότι συλλαμβάνεται για το φόνο, αφού ομολόγησε ότι σκότωσε τον Παύλο Φύσσα.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τη συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση και με τον τρόπο του δήλωσε πιστός στη Χρυσή Αυγή.

Γ.ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ
Δεν αποδέχεται τη συμμετχή του σε εγκληματική οργάνωση. Είναι πεπεισμένος για τις καλές προθέσεις της Χρυσής Αυγής.

Κάντε κλικ και δείτε το βίντεο...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top