Τεράστιες καταστροφές από τον τυφώνα Νάρι:Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

2.000 επιβάτες εγκλωβίστηκαν στο αεροδρόμιο του Βιετνάμ

Τεράστιες καταστροφές από τον τυφώνα Νάρι:Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Περισσότεροι από 122.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εκκενώσουν τις εστίες τους στο κεντρικό Βιετνάμ και να μετακινηθούν σε ασφαλέστερα σημεία εξ αιτίας του περάσματος του τυφώνα Νάρι, ο οποίος νωρίς την Τρίτη κατέστρεψε εκατοντάδες σπίτια στις περιοχές που έπληξε όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Νάρι χτύπησε τις ακτές του κεντρικού Βιετνάμ με ταχύτητα ανέμων που έφταναν έως και τα 102 χιλιόμετρα ανά ώρα. Στρατιώτες εστάλησαν για να βοηθήσουν τους πολίτες ώστε αυτοί να ενισχύσουν τα σπίτια τους στην πόλη Ντανάγκ, έναν προσφιλή τουριστικό προορισμό, όπως μετέδωσε το ραδιόφωνο της Φωνής του Βιετνάμ.

Περισσότεροι από 2.000 επιβάτες εγκλωβίστηκαν στο αεροδρόμιο της περιοχής καθώς ο κρατικός αερομεταφορέας Vietnam Airlines ακύρωσε 14 πτήσεις τη Δευτέρα ενώ άλλες οκτώ έχουν προγραμματιστεί με σεβαστή καθυστέρηση την Τρίτη.

Οι κεντρικές περιοχές του Βιετνάμ, οι οποίες είναι «εκτεθειμένες» στη θάλασσα συχνά πλήττονται από ακραία καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της περιόδου των τυφώνων και των τροπικών καταιγίδων που διαρκεί από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο.

Ο Νάρι που δεν επηρέασε τις εκτάσεις παραγωγής καφέ που βρίσκονται νοτιότερα από το πέρασμα του, κινείται πλέον δυτικά με ταχύτητα περίπου 15 χιλιομέτρων την ώρα και αναμένεται να εξασθενίσει σε τροπική καταιγί��α αργότερα την Τρίτη, σύμφωνα με την πρόβλεψη της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας του Βιετνάμ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top