Απολογείται ο Γιώργος Ρουπακιάς για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

Συγκατηγορούμενός του: «Νόμιζα ότι θα πηγαίναμε για ψάρια όχι για χτύπημα»

Απολογείται ο Γιώργος Ρουπακιάς για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

Πρώτη ανάρτηση: 15/10/2013 09:00

Στον ανακριτή οδηγήθηκε στις 9:00 σήμερα Τρίτη ο Γιώργος Ρουπακιάς που παραδέχθηκε ότι τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου δολοφόνησε τον 34χρονο Παύλο Φύσσα. Ο 43χρονος που κρατείται στις φυλακές Μαλανδρίνου είχε πάρει προθεσμία την Πέμπτη και θα απολογηθεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Την ίδια ώρα στην απολογία του ενώπιον των δύο ανακριτών ο κατηγορούμενος για συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα Αθανάσιος Τσόρβας περιγράφει σύμφωνα με το Βήμα για το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Οπως φαίνεται ο Ρουπακιάς έχει την άνεση να τηλεφωνεί ή να δέχεται κλήσεις τουλάχιστον δύο φορές από και προς τον κατηγορούμενο. Μάλιστα, ο δράστης έχει την ψυχραιμία να πει αμέσως μετά τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού στον Τσόρβα:

«Δεν έγινε τίποτα. Πώς κάνετε έτσι ρε μαλάκες όλοι; Για εξακρίβωση είμαι».

Μετά από λίγη ώρα πάλι ο Ρουπακιάς πήρε ξανά τον Τσόρβα: «Με έχουν για εξακρίβωση, πάρε τον Γιώργο Πατέλη να του το πεις». Όταν όμως τηλεφώνησε στον Γιώργο Πατέλη, εκείνος έντρομος του είπε: «Κλείσε και μη με ξαναπάρεις...»

Για το μοιραίο βράδυ ισχυρίζεται ότι βρέθηκε εκεί διότι πίστευε ότι θα μοιράσουν ψάρια, όπως έκαναν και στο παρελθόν. Όπως λέει, «τα καθήκοντά μου ήταν να βρίσκομαι έξω α��ό το κτίριο και να προσέχω σε περίπτωση που υπήρχε πρόβλημα από αναρχικούς...». Ωστόσο παραδέχεται πάντως ότι στις 11.00 εκείνο το βράδυ πήρε μήνυμα από τη Χρυσή Αυγή: «Όσοι είστε κοντά στα γραφεία και θέλετε να βοηθήσετε ελάτε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top