Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο: Για 6η εβδομάδα ��ΠΕΡΓΟΥΝ οι διοικητικοί υπάλληλοι

Διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο της διαθεσιμότητας

​Για έκτη εβδομάδα συνεχίζουν την απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Αξιοσημείωτο είναι δε το γεγονός ότι ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Καποδιστριακού κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά για τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόστηκε το μέτρο της διαθεσιμότητας στο Ίδρυμα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη μηνυτήρια αναφορά, «με την Κοινή Υπουργική Απόφαση καταργείται το 49% του διοικητικού προσωπικού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, επειδή, δήθεν, είναι πλεονάζον, χωρίς να έχει προηγηθεί η αναγκαία -εκ του νόμου- αξιολόγηση».

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο προωθεί την υποχρεωτική απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων, προσπαθώντας να παρακάμψει τα Ιδρύματα που δεν απέστειλαν τις λεγόμενες λίστες διαθεσιμότητας, με στόχο να μπορέσει να προχωρήσει το μέτρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top