Γιάννης Καρούζος: «Τον έλεγχο του ταμείου τον είχε αποκλειστικά η Ρεβέκκα!»

Ψάχνουν χρήματα σε Ελβετία και Κύπρο

​Νέους δρόμους στην έρευνα για το μαύρο χρήμα του ομίλου Καρούζος, που αναζητούν οι δικαστικές Αρχές, άνοιξε με την απολογία του στον ανακριτή Διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη, ο έγκλειστος κατασκευαστής.

Επί δύο ημέρες, την περασμένη εβδομάδα, ο Γιάννης Καρούζος παρουσίαζε στον Γ. Ανδρεάδη τη δική του εκδοχή για το σκάνδαλο στην αγορά ακινήτων, ρίχνοντας τις ευθύνες στην πρώην σύζυγό του, Ρεβέκκα Σκαφτούρα, και κατονομάζοντας δύο χώρες στις οποίες είναι πιθανό να έχουν καταλήξει μεγάλα ποσά από τις δραστηριότητες των εταιρειών του.

Όπως υποστηρίζει, ο ίδιος είχε πλήρη άγνοια για τις διαδρομές του χρήματος, αλλά από τον κατασκευαστή Γιώργο Ζωγραφάκη -στον οποίο μεταβιβάστηκε ο όμιλος- έμαθε για λογαριασμούς εκτός Ελλάδος, «Ο ίδιος ο Ζωγραφάκης μου είχε πει ότι υπάρχουν λογαριασμοί μου στο εξωτερικό με πολλά χρήματα, τους οποίους όμως δεν γνωρίζω. Συγκεκριμένα, μάλιστα, μου είχε πει ότι έχω λογαριασμούς τόσο στην Ελβετία όσο και στην Κύπρο», επεσήμανε ο Γ. Καρούζος .

Για πρώτη φορά από τότε που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, ο Γ. Καρούζος αναφέρεται σε ξεχωριστό γραφείο το οποίο λειτουργούσε με την ευθύνη της συζύγου του Ρ. Σκαφτούρα και διαχειριζόταν κρίσιμα θέματα του ομίλου.

«Για κάθε λοιπόν δάνειο συντασσόταν σχετικός φάκελος για να υποβληθεί στις τράπεζες. Η δική μου ευθύνη στον φάκελο αυτό ήταν τα σχέδια παρουσίασης με τα οποία ονειρευόμουν την υλοπ��ίησή τους με σκέψεις που δεν αφορούσαν το συγκεκριμένο ακίνητο, αλλά και το όμορα οικόπεδα αυτού και την ευρύτερη αξιοποίηση του δρόμου και της ευρύτερης περιοχής. Τα υπόλοιπα στοιχεία του επιχειρηματικού πλάνου ήταν ευθύνη του γραφείου της συζύγου μου».

Ο Καρούζος, όπως προ ημερών και η Βίκυ Σταμάτη-Τσοχατζοπούλου, δικαιώνει την αγγλική εκδοχή. Ως σύζυγοι δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι απατήθηκαν από τους συντρόφους τους. Ισχυρίζονται, όμως, ότι έμαθαν τελευταίοι) από ��ού προέρχονταν το υπέρογκα έσοδα που κατέληγαν στην οικογένεια. Στην περίπτωση Καρούζου δε, η Ρεβέκκα Σκαφτούρα -κατά δήλωση του συζύγου της- ήταν το αφεντικό, τόσο στο εταιρικό όσο και στο οικογενειακό πορτοφόλι.

Μέχρι στο εξωτερικό άνοιγε λογαριασμούς στο όνομα του και αυτός δεν γνώριζε τίποτα.

Στην εξασέλιδη απολογία του ο Γ. Καρούζος αυτοπροσδιορίζεται ως «ο ηγέτης» στην αγορά ακινήτων, αποποιείται ωστόσο τις ευθύνες της οικονομικής διαχείρισης, τις οποίες επιρρίπτει στη Ρ. Σκαφτούρα. Όπως ισχυρίζεται, ο ίδιος, όταν χρειαζόταν χρήματα, απευθυνόταν στη γραμματέα της, «Η σύζυγός μου ήταν η απόλυτη διαχειρίστρια του ομίλου μας και είχε τον έλεγχο του ταμείου και ήταν αυτή που έδινε εντολή στην Αναλογίδου (σ.σ: γραμματέας της). Δεν ασχολιόμουν ποτέ με τα χρήματα, και όταν έπαιρνα χρήματα από το ταμείο της εταιρίας, αυτά μού δίνονταν από την Αναλογίδου, κατ έγκριση της συζύγου μου».

Στην πρώην σύζυγό του αποδίδει εξ ολοκλήρου και την ευθύνη για την πώληση του π��ώτου ακινήτου στην οδό Κύπρου (Γλυφάδα), η οποία -όπως υποστηρίζει έγινε πίσω από την πλάτη του.

«Την πώληση του ακινήτου την πληροφορήθηκα εκ των υστέρων (εντός τριών ημερών από την πώληση του ακινήτου) από την τυχαία επικοινωνία μου με τον Καραλή», λέει χαρακτηριστικά.

Από τη σύζυγό του, όπως υποστηρίζει, έμαθε ότι το τίμημα ήταν 20 εκατ. ευρώ, αλλά ο ίδιος δεν είδε ποτέ τα συμβόλαια, ούτε και τα χρήματα, αφού η σύζυγός τον ενημέρωσε ότι κατέληξαν στη «μαύρη τρύπα» του ομίλου.

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του, η Ρ. Σκαφτούρα τον έπεισε να πουλήσουν και το δεύτερο ακίνητο, προς 20.500.000 ευρώ, που επίσης κατέληξαν στη «μαύρη τρύπα» των εταιρειών.

Άγνοια δήλωσε και για τη μεταφορά χρημάτων από εταιρικούς σε προσωπικούς λογαριασμούς, η οποία -όπως είπε- «έγινε εν αγνοία μου από τη σύζυγό μου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top