Κλειστά τα ιδιωτικά σχολεία την Τρίτη! ΑΠΕΡΓΟΥΝ οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί!

Θα κάνουν πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή

​Την Τρίτ�� 15 Οκτωβρίου απεργούν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) στις 11 το πρωί της ίδιας ημέρας, έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΟΙΕΛΕ (Χαλκοκονδύλη 13 & Πατησίων) και και πορεία προς τη Βουλή.

Στο τέλος της πορείας αντιπροσωπεία της ΟΙΕΛΕ αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής, πολιτικούς αρχηγούς και εκπροσώπους κομμάτων και θα καταθέσει ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Κύριο αίτημα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών είναι: η απόσυρση της «αντισυνταγματικής εγκυκλίου Αρβανιτόπουλου με την οποία επιχειρείται να εγκαθιδρυθεί καθεστώς μαζικών και αναιτιολόγητων απολύσεων στα ιδιωτικά σχολεία και να περάσει η εποπτεία της ιδιωτικής εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας στα Υπουργεία Εργασίας και Εμπορίου (την εφαρμογή της εγκυκλίου έχει ήδη αναστείλει προσωρινά με απόφασή του το ΣτΕ)».

Η ΟΙΕΛΕ έχει υποβάλει αίτηση ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας η οποία συζητείται στις 17/10.

Μεταξύ των αιτημάτων της απεργίας είναι και η διεκδίκηση υπογραφής ΣΣΕ στα φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στα κέντρα ξένων γλωσσών με αξιοπρεπείς όρους αμοιβής και εργασίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top