Ανοιχτά και Κυριακή και με... εκπτώσεις τα καταστήματα

Πρεμιέρα το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου

Στις 3 Νοεμβρίου γίνεται η πρεμιέρα για να παραμένουν τα εμπορικά καταστήματα ανοιχτά και τις Κυριακές, ενώ για πρώτη φορά μετά από τη δημοσίευση του νέου νόμου θα πραγματοποιηθεί και δεκαήμερο προσφορών.

Το δεκαήμερο προσφορών θα ξεκινήσει την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 9 Νοεμβρίου. Σύμφωνα μάλιστα με τον νόμο που δημοσιεύτηκε στις 8 Αυγούστου, τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά και την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου με προτεινόμενο ωράριο από τις 11:00 – 18:00.

Με βάση τον ίδιο νόμο τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά άλλες δύο Κυριακές πριν από τα Χριστούγεννα, δηλαδή στις 15/12 και στις 22/12.

Σε εκκρεμότητα παραμένει αν θα υπάρξει περαιτέρω απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων και για περισσότερες Κυριακές, με τους Αντιπεριφερειάρχες να πρέπει μέχρι τις 8 Νοεμβρίου να ανακοινώσουν αν θα δοθεί στα καταστήματα η δυνατότητα λειτουργίας επιπλέον των επτά Κυριακών που έχουν νομοθετηθεί.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες στην πλειοψηφία τους οι περιφέρειες δεν έχουν σκοπό να προχωρήσουν σε περαιτέρω απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, αφού αντιτίθενται οι καταστηματάρχες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top