ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ομήρου στη Κένυα: «Έκανα την πεθαμένη για να μην με σκοτώσουν»

«Το ένστικτό μου,μου έλεγε να μην πάω με το πλήθος,αλλά να απομακρυνθώ από αυτό»

Συγκλονίζει η μαρτυρία της 26χρονης αμερικανίδας Ελάιν Ντανγκ, η οποία μίλησε στο CNN για την τρομακτική εμπειρία που έζησε στο εμπορικό κέντρο της Κένυας!

«Σκεφτόμουν συνέχεια ότι πρέπει να βρω μια λύση για να διαφύγω. Έλεγα ότι δεν μπορεί να μου συμβαίνει αυτό», είπε. Έτσι σκέφτηκε να προσποιηθεί ότι ήταν νεκρή!

«Κάποιος μας είπε να τρέξουμε προς το παρκινγκ. Αλλά το ένστικτό μου, μου έλεγε να μην πάω με το πλήθος, αλλά να απομακρυνθώ από αυτό. Και έτσι το έκανα και κρύφτηκα πίσω από μια κουζίνα».

Τότε, η Ελάιν έπεσε πάνω σε μια γυναίκα και άλλοι όμηροι έπεσαν πάνω της, όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί. Μια γυναίκα φώναξε «με πυροβόλησαν» και το πάτωμα γέμισε αίματα!

Λίγη ώρα αργότερα, ένας φίλος της 26χρονης σηκώθηκε όρθιος με τα χέρια ψηλά, σαν να παραδινόταν. Η κοπέλα σκέφτηκε να κάνει το ίδιο, αλλά την πρόλαβε μια γυναίκα, η οποία μόλις σηκώθηκε όρθια, την πυροβόλησαν!

Ύστερα από μια έκρηξη, έτρεξε και κρύφτηκε αλλού, μαζί με ένα ζευγάρι. Και οι δυο πυροβολήθηκαν, ενώ και η ίδια νόμιζε ότι τραυματίστηκε από σφαίρα:

«Θυμάμαι το βλέμμα της και να μου λέει "θα πεθάνουμε;". Ήταν η πρώτη στιγμή που σκέφτηκα ότι δεν θα επιζήσουμε. και της απάντησα "νομίζω πως ναι..".»!

«Δεν ακούω πυροβολισμούς και σκέφτομαι ότι είμαι ασφαλής. Έτσι άρχισα να πηγαίνω προς την έξοδο», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top