Κρήτη: Τρέμει τα έκτακτα περιστατικά το Κέντρο Υγείας Κισσάμου

Υποστελεχωμένο παραμένει εδώ και δύο χρόνια

Υποστελεχωμένο παραμένει εδώ και δύο χρόνια το Κέντρο Υγείας Κισσάμου στα Χανιά την ώρα που καλείται να αντιμετωπίσει περιστατικά χωρίς τον απαραίτητο αριθμό οδηγών ασθενοφόρου που χρειάζονται ώστε να καλύπτον��αι όλες οι βάρδιες.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το όχημα να παραμένει ακινητοποιημένο χωρίς σε πολλές περιπτώσεις να μπορεί να εξυπηρετήσει κρίσιμια περιστατικά όπως τροχαία και άλλα. Με αφορμή το πρόσφατο γεγονός με τον θάνατο του μοτοσικλετιστή στο Ψαρολίμανο, λόγω έλλειψης ασθενοφόρου – για την ακρίβεια οδηγού – η δημοτική αρχή Κισσάμου απέστειλε ανοικτή επιστολή στους αρμόδιους φορείς με σκοπό να καλυφθεί το κενό ώστε να μην υπάρξουν άλλα παρόμοια προβλήματα στο μέλλον.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μουντάκης Μιχάλης το θέμα αυτό έχει θιγεί ξανά και στο παρελθόν αλλά δυστυχώς απευθυνόμαστε σε ώτα μη ακουόντων δηλώνει. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, αυτή τη περίοδο στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου υπάρχουν 4 οδηγοί ασθενοφόρου ενώ θα πρέπει να είναι 6, αν υπολογίσει κανείς τις άδειες και τα ρεπό.

Συνεχίζοντας να περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Κισάμου, ο αντιδήμαρχος αναφέρει πως η γιατρός αναγκάζεται πολλές φορές να πηγαίνει στα περιστατικά με το δικό της αυτοκίνητο και χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό που διαθέτει το ασθενοφόρο. Αυτό που ζητά η δημοτική αρχή είναι να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε ένα Κέντρο Υγείας που καλύπτει όλη την περιοχή της δυτικής Κισσάμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top