Τελεσίγραφο υπ. Παιδείας σε υπαλλήλους: Ή απογράφεστε μόνοι σας σε 5 μέρες ή τίθεστε σε αργία!

Αφού μόνο 4 από τα 8 ΑΕΙ έστειλαν τις λίστες διαθεσιμότητας

Τελεσίγραφο υπ. Παιδείας σε υπαλλήλους: Ή απογράφεστε μόνοι σας σε 5 μέρες ή τίθεστε σε αργία!

Λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία προς τα πανεπιστήμια για τις λίστες διαθεσιμότητας το υπουργείο Παιδείας με νομοθετική ρύθμιση, που θα τεθεί σε ψήφιση στη Βουλή, επιδιώκει να ξεπεράσει την άρνηση των πρυτάνεων τεσσάρων πανεπιστημίων να τις στείλουν στο ΑΣΕΠ.

Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος βρήκε αυτή τη λύση βλέποντας πως παρά την απειλή της εισαγγελικής παρέμβασης που υπήρχε για τα ιδρύματα που δεν θα συμμορφώνονταν μόνο τέσσερα από τα οχτώ έστειλαν τις λίστες πριν από τη λήξη της προθεσμίας.
Σας υπενθυμίζουμε ότι τα πανεπιστήμια που δεν απέστειλαν στο ΑΣΕΠ την αποτίμηση των προσόντων του προσωπικού των κλάδων και ειδικοτήτων, είναι τα εξής: το Καποδιστριακό, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης.

Έτσι με απόφασή του καλούνται εντός πέντε ημερών όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι που εντάσσονται στο πρόγραμμα και ανήκουν σε κλάδους που εμπίπτουν στις αποφάσεις περί διαθεσιμότητας, να απογραφούν μόνοι τους σε ειδικό ιστότοπο του υπουργείου Παιδείας. Στη συνέχεια, θα πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Προσωπικού Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι.

Όσοι δεν το κάνουν, μέσα σε πέντε ημέρες, θα τεθούν σε αργία.

Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη αναμένεται να ασκηθούν διώξεις σε βάρος των διευθυντών των υπηρεσιών προσωπικού των τεσσάρων πανεπιστημίων που δεν έχουν αποστείλει τα στοιχεία, ενώ είναι πολύ πιθανό να κληθούν σε απολογία και οι πρυτάνεις.

Και όλα αυτά γίνονται ενώ οι πρωτοετείς φοιτητές στο Πολυτεχνείο και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών μάταια περιμένουν να εγγραφούν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top