«Ο 17χρονος γιος μου μαχαιρώθηκε στο πρόσωπο από Χρυσαυγίτη 7 μήνες πριν την δολοφονία Φύσσα»

Συγκλονιστική μαρτυρία: «Ξυπνάει με εφιάλτες» - Καρέ καρέ η σκληρή επίθεση

«Ο 17χρονος γιος μου μαχαιρώθηκε στο πρόσωπο από Χρυσαυγίτη 7 μήνες πριν την δολοφονία Φύσσα»

«Γονείς ανοίξτε τα μάτια σας! Αφυπνίστε τα παιδιά σας. Να μην πηγαίνουν σαν πρόβατα σε όποιον τα δηλητηριάζει σε σχολεία, καφετέριες, πάρκα», εκλιπαρεί η κ. Μαρία από το Π. Φάληρο, η οποία είδε τον 17χρονο γιο της σε άθλια κατάσταση με κομμένη μύτη και τραύματα από μαχαιριές στο πρόσωπο που προκλήθηκαν από το χέρι νεαρού Χρυσαυγίτη.

Ήταν επτά μήνες πριν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που ένας 21χρονος Χρυσαυγίτης, φοιτητής Θεολογίας και γείτονας του επιτέθηκε με μαχαίρι για να τον εκδικηθεί.

Το χρονικό της επίθεσης

«Από μαρτυρίες ξέρουμε πως ήταν Χρυσαυγίτης. Φώναζε έξω από το σχολείο ''Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή'', έγραφε συνθήματα με σβάστικες. Ενάμιση μήνα πριν χτυπήσει τον γιο μου, είχε απειλήσει με μαχαίρι έναν άλλο μαθητή. Κάποιος από την Χ.Α. Αλίμου μας είπε πως ο 21χρονος ήταν γραμμένος εκεί, αλλά εκδιώχθηκε για αντικαταστατική συμπεριφορά. Όμως δεν μπορώ να είμαι σίγουρη γι αυτό», δηλώνει η μητέρα του 17χρονου και εξηγεί ότι ο 21χρονος ακροδεξιός, είχε σχέσεις με μια συμμαθήτρια του, την οποία σταμάτησαν να κάνουν παρέα τα παιδιά του σχολείου της εξαιτίας του δεσμού της με αυτόν.

«Ο γιος μου ήταν από τους λίγους που της μίλαγε. Πριν από το μαχαίρωμα, της έγραψε στο θρανίο ''όχι στον φασισμό. Εκείνη θύμωσε και ο γιος μου της είπε: ''Έλα σοβαρέψου που τα έχεις με αυτόν τον βλάκα''».

Μετά από λίγες μέρες δύο άτομα τον ακινητοποίησαν την ώρα που περπατούσε ακούγοντας μουσική. «Ο ένας τον κράτησε και ο άλλος τον μαχαίρωσε… Υπάρχουν μαρτυρίες και για έναν τρίτο νεαρό, ο οποίος εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου», προσθέτει.

Το παιδί τραυματίστηκε πολύ σοβαρά. Είχε «άγρια χτυπήματα στον λαιμό και το πρόσωπο. Του είχαν κόψει την μύτη. Το πιο επικίνδυνο τραύμα ήταν κοντά στην καρωτίδα… Ο γιατρός είπε πως τα χτυπήματα είχαν σκοπό να σκοτώσουν».

Το παιδί ακόμα δεν μπορεί να κοιμηθεί. Ξυπνά μέσα στην νύχτα από τους εφιάλτες και παρακολουθείται από ψυχολόγους.

Παρόλο που ο 21χρονος είναι στην φυλακή, η οικογένεια δέχεται ακόμα απειλές. Τους αφήνουν σημειώματα με το σήμα Χ.Α. στα κουδούνια και κάνουν σχέδια με σβάστικες στην πόρτα τους.

Η μητέρα του παιδιού κυκλοφορεί με συνοδεία, αφού ήδη μια φορά έχει βρει έξω από την πόρτα της «φουσκωτούς» και δέχεται και ανώνυμα τηλεφωνήματα. Ωστόσο, δεν το βάζει κάτω, αφού όπως λέει κατάφεραν με εκδηλώσεις να διώξουν από το πάρκο, το οποίο βρισκόταν απέναντι από το σχολείο, το «κατηχητικό» φασιστών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top