Δραματική ιστορία: Άπορη δημοσιογράφος ψάχνει μέρος για να ζήσει αξιοπρεπώς!

Ζητά να της χαρίσουν κοντέινερ για τις κρύες νύχτες του χειμώνα

Δραματική ιστορία: Άπορη δημοσιογράφος ψάχνει μέρος για να ζήσει αξιοπρεπώς!

Συγκλονίζει η ιστορία της κυρίας Λένας, ηλικίας 60 ετών, η οποία από τη φήμη και τη λάμψη που γνώρισε ως δημοσιογράφος κάποτε, βρέθηκε στα αζήτητα, ψάχνοντας ένα μέρος για να ζήσει αξιοπρεπώς.

Η 60χρονη, γεννημένη και μεγαλωμένη στο Αγρίνιο έχει εργαστεί σε πολλά έντυπα όπως Έθνος, Βήμα, Αυριανή, Γυναίκα, Κλεοπάτρα, Liberté. Όμως η ζωή. της επιφύλασσε άσχημο παιχνίδι...Τα σοβαρά προβλήματα υγείας που είχε με την καρδιά της και η ρευματοειδής αρθρίτιδα, από την οποία υποφέρει από την παιδική της ηλικία, την ανάγκασαν να σταματήσει να εργάζεται.

Έτσι πια ζει μόνη της σ’ ένα σπίτι 28 τετραγωνικών μέτρων, λίγο έξω από το Αγρίνιο. Τα 340 ευρώ της αναπηρικής σύνταξης, είναι το μοναδικό της εισόδημα, μαζί με κάποια λίγα έσοδα που έχει από την ενοικίαση κάποιων χωραφιών.

Φύλακας άγγελος της η αδερφή της η οποία κάνει ό, τι μπορεί για να της σταθεί δεδομένου ότι αντιμετωπίζει επίσης οικονομικά προβλήματα. «Η αδερφή μου πραγματικά μάχεται για εμένα και την ευχαριστώ γι’ αυτό» αναφέρει η 60χρονη γυναίκα εμφανώς συγκινημένη.

Τα δεινά της όμως δεν σταματούν εδώ. Το μόλις 80 τετραγωνικών οικόπεδο στο οποίο ζει, κληρονομιά από τον πατέρα της, περνά στα χέρια ενός συγγενή της ο οποίος το διεκδίκησε δικαστικά και το πήρε αφήνοντας αυτή τη γυναίκα στο δρόμο…

Η κυρία Λένα τώρα δεν θέλει να εγκαταλείψει το μέρος που γεννήθηκε…. Δίπλα στο πρώην σπίτι της, διαθέτει ένα μικρό χωράφι, στο οποίο θέλει να τοποθετήσει ένα τροχόσπιτο ή κοντέινερ, για να ζήσει. «Θα τα καταφέρω. Αρκεί να βγει ο χειμώνας, μετά όλο και κάτι θα κάνω» λέει με τα μάτια της να ακτινοβολούν ελπίδα.

Επειδή όμως σε καμία περίπτωση δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει ένα τροχόσπιτο ή ένα κοντέινερ η ίδια, απευθύνει έκκληση σε όποιον έχει κάποιο και δεν το χρειάζεται, να της το διαθέσει για να ζήσει μέσα.


Όποιος έχει τη θέληση και μπορεί να βοηθήσει μπορεί να καλέσει στα γραφεία της εφημερίδας, στον αριθμό 26410-39410.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top