ΣΑΛΟΣ μ�� τεστ που δείχνει τα χαρακτηριστικά του μωρού πριν γεννηθεί

Μπορούν ακόμα και να τα επιλέξουν! Κάντε κλικ και δείτε αναλυτικά!

Σάλος έχει δημιουργηθεί με εταιρία η οποία απέσπασε το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας παγκοσμίως, η οποία επιτρέπει στους μέλλοντες γονείς να επιλέγουν τα χαρακτηριστικά του παιδιού τους.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι μπορούν πριν ακόμα γεννηθεί το παιδί να γνωρίζουν και σε κάποιες περιπτώσεις να επιλέγουν το χρώμα των ματιών, των μαλλιών, τις δεξιότητες, και τα ταλέντα που ίδιοι επιθυμούν για εκείνο!

Όπως αναφέρει η ίδια η εταιρία «πλέον με ένα απλό τεστ σιέλου που μπορεί να το κάνει ο καθένας από το σπίτι του τού δίνεται η δυνατότητα να γνωρίζει με μεγάλη ακρίβεια τα πιθανά χαρακτηριστικά του μωρού. Πως γίνεται αυτό; Το τεστ συνδυάζει το DNA των δύο γονιών και ��ίνει το πιο πιθανό αποτέλεσμα».

Στο μεταξύ, σε μια ανάλυση από ομάδα ευρωπαίων βιοηθικών περιγράφεται ένα διαφορετικό σενάριο πίσω από αυτήν την πατέντα και αφορά στη χρήση με υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και προεπιλογή του καλύτερου εμβρύου.

«Οι υποψήφιοι γονείς αναζητούν δότες ωαρίων και σπερματοζωαρίων με συγκεκριμένες μεταλλάξεις στο DNA. Οι απαιτήσεις αφορούν παιδί που θα έχει συγκεκριμένο ύψος, συγκεκριμένη μυϊκή ανάπτυξη που θα του επιτρέπει υψηλές αθλητικές επιδόσεις δίχως ιδιαίτερο κόπο. Και βέβαια, τα πιο εύκολα χαρακτηριστικά είναι είναι το φύλο του παιδιού, το χρώμα των μαλλιών και των ματιών του» αναφέρουν οι ειδικοί.

Μάλιστα, το Κέντρο Γενετικής και Κοινωνίας, μία οργάνωση προώθησης ηθικών ζη��ημάτων της επιστήμης με έδρα την Καλιφόρνια, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αφήνει αιχμές κατά της αρμόδιας Αρχής και επισημαίνει τους κινδύνους που ενέχουν τέτοιου είδους τεχνολογίες στην πράξη.

Από την πλευρά της η εταιρία απάντησε υποστηρίζοντας ότι στόχος της ούτε ήταν ούτε είναι να προσφέρει εξετάσεις για την επιλογή χαρακτηριστικών του παιδιού στις οποίες εκφράζονται φόβοι και ανησυχίες.
«Αυτό δεν γίνεται με στόχο τη χρήση της για την επιλογή απογόνου, αλλά περισσότερο ως εργαλείο διασκέδασης για τα ζευγάρια που σκοπεύουν στο μέλλον να γίνουν γονείς με φυσική διαδικασία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top